Главная : Новости

Чому помірна кількість кави є корисною?

, 11:38
28 1275
кава

Досить багато людей, які просто обожнюють каву. І у кожного з них - свої переваги. Асортимент видів і сортів цього напою, що бадьорить досить великий. В сучасних супермаркетах ви зможете знайти кави на будь-який смак. Але тільки зернова кава здатна подарувати неповторний аромат і смак. До речі, придбати каву за доступною ціною з доставкою по Україні ви можете в інтернет-магазині coffeeas.com.ua. Для того щоб насолодитися цим божественним напоєм, важливо обсмажити зерна, змолоти їх, після чого кава заварюється в турці.

Види зернової кави та її особливості

На сучасному ринку представлено два основних кавових сорти:

  1. робуста;
  2. арабіка.

У зернах найчастіше продається арабіка, яка відрізняється м'яким, приємним смаком і насиченим ароматом. Робуста зазвичай виступає в якості добавки або пропонується покупцям вже в меленому вигляді. У зернах цей вид кави заварюють справжні гурмани та шанувальники напою з яскраво вираженими смаковими властивостями.

Основні плюси вживання кави

«Кофеїн — це перше, що спадає на думку, коли ви думаєте про каву. Але кава також містить антиоксиданти та інші активні речовини, які можуть зменшити внутрішнє запалення та захистити від хвороб», - говорить Даян Візтум, доктор медичних наук, науковий дієтолог Медичної школи Університету Джона Хопкінса. Далі, ми поговоримо про основні плюси вживання цього популярного напою.

Які переваги для здоров’я від вживання кави?

Кава дає вам значно більші переваги, ніж енергетичний приріст. Ось основні способи, якими кава може позитивно вплинути на ваше здоров'я:

  • Останні дослідження показали, що люди, які п’ють каву, рідше помирають від деяких з основних причин смертності жінок: ішемічної хвороби серця, інсульту, діабету та захворювань нирок.
  • Ваше тіло може краще переробляти глюкозу (або цукор). Це теорія досліджень, які показали, що люди, які п’ють більше кави, рідше хворіють на діабет 2 типу.
  • У вас рідше розвиватиметься серцева недостатність. Випивання 1-2 чашок кави на день може запобігти серцевій недостатності, коли ослаблене серце відчуває труднощі з перекачуванням достатньої кількості крові по організму.
  • Запобігання утворення хвороби Паркінсона. Кофеїн не тільки пов'язаний з меншою ймовірністю розвитку хвороби Паркінсона, але також може допомогти тим, у кого є ця хвороба, краще контролювати свої рухи.
  • Ваша печінка буде вам вдячна. Звичайна кава та кава без кофеїну, схоже, мають захисний вплив на печінку. Дослідження показують, що люди, які п’ють каву, мають більшу ймовірність того, що рівень ферментів печінки буде в межах норми, ніж люди, які не п’ють каву.
  • Ваша ДНК буде міцнішою. Темна смажена кава зменшує розрив ланцюгів ДНК, які відбуваються природним шляхом, але можуть призвести до раку або пухлин, якщо їх клітини не відновлять.
  • Ви можете знизити ризик захворіти на хворобу Альцгеймера. Майже дві третини американців, які живуть з хворобою Альцгеймера, — жінки. Але кофеїн у двох чашках кави може забезпечити значний захист від розвитку цього стану. Фактично, дослідники виявили, що жінки у віці від 65 років і старші, які випивали дві — три чашки кави на день, мали меншу ймовірність розвитку деменції в цілому.
  • Для жінок вживання принаймні однієї чашки кави на день пов'язане зі зниженням ризику інсульту, що є четвертою провідною причиною смертності жінок.
Автор: Artlife
ОЦЕНИТЬ НОВОСТЬ
5 (голосов: 107)

Читайте также:


ВВЕРХ