Главная : Новости

Вимоги до донорів яйцеклітин

, 23:32
75 1330
донорство яйцеклетки

Можливо, ви знаєте когось, хто боровся з безпліддям і потребував допомоги донора яйцеклітини, щоб стати батьком. Якщо це так, то ви знаєте, наскільки несамовитим і важким може бути це для людей, які не можуть зачати самостійно. Пожертва ваших яєць може бути дуже корисним досвідом для батьків і для вас самих. Становлення донором яйцеклітин дає можливість дізнатися більше про свою генетику та фертильність у процесі тестування та скринінгу, про який ви можете і не знати інакше. Хоча більшість пожертвувань на яйця є анонімними, у деяких випадках існують «відомі пожертвування», коли донор і батьки можуть залишатися на зв'язку для майбутніх оновлень. До дечі, якщо ви хочете стати донором яйцеклітини, то зробити це в Україні вам допоможе ГО "Донори За Життя": https://donorslife.com/donacija-jajceklityn/.

Чи безпечна дана процедура?

Так! Хоча є ризики (як і в будь-якій процедурі), пов'язані з донорством яйцеклітин досить низькі. Також немає відомих довгострокових побічних ефектів чи ризиків процесу донорства яйцеклітин. Донорство яйцеклітин ідентичне процесу ЕКЗ, який виконується безпечно протягом багатьох років.

Тим не менш, важливо зрозуміти ці ризики, перш ніж почати. До них відносяться реакція на ліки або антибіотики, синці або дискомфорт від рутинних операцій по крові та ін'єкцій, вагітність при незахищеному сексі та травми під час процедури вилучення яєць. Іноді виникає синдром гіперстимуляції яєчників, коли яєчники надмірно реагують на прийом ліків, але цей стан трапляється рідко і його легко лікувати.

Дослідження не показали підвищений ризик раку чи безплідності внаслідок процедури донорства яйцеклітин. Тим не менш, Американське товариство репродуктивної медицини рекомендує донору пройти не більше шести циклів донорства яйцеклітин.

Мінімальні вимоги, щоб стати донором яйцеклітин:

Попри те, що завжди потрібна різноманітна група жінок, щоб виступати як донори яйцеклітин у програмі, існують деякі базові вимоги, які мають бути виконані, щоб жінка могла пожертвувати свої яйця. Наприклад:

  • Здорова жінка віком від 18 до 29 років;
  • ІМТ 30 або менше (зростання та вага пропорційні);
  • Не курить і не вживає наркотики.

Хоча досвід роботи необов'язковий для донорів яйцеклітин, якщо у вас є науковий ступінь або ви вже вступили до коледжу, це може бути ключовим фактором.

Ви повинні бути готові пройти медичне та психологічне тестування відповідно до поточних інструкцій з донорства яйцеклітин та вимог лікаря ЕКЗ.

Ви повинні бути готові прийняти ряд ін'єкційних ліків або мати когось, хто буде абсолютно в змозі дати їх вам відповідно до вказівок.

Вам потрібно буде відвідувати обов'язкові контрольні прийоми під час приймання ліків. Ці зустрічі не можуть бути пропущені.

Ви повинні бути готові пройти необхідну хірургічну амбулаторну процедуру для фактичного вилучення яйця.

Можливо, вам доведеться уникати сексу, припинити фізичні вправи або розслабитись на кілька днів до або після процедури. У разі потреби ваш лікар та медсестра з ЕКЗ дадуть вам інструкції.

Майте на увазі, що весь процес від моменту відбору майбутнім батьком до отримання донорства яйцеклітин зазвичай проходить 60-90 днів.

Автор: Artlife
ОЦЕНИТЬ НОВОСТЬ
5 (голосов: 69)

Читайте также:


ВВЕРХ