Главная : Новости

Як вибрати відповідний хірургічний інструмент для медичного застосування?

, 12:07
130 1851
хірургічний інструмент

Вибір хорошого та відповідного хірургічного інструменту залежить від його використання. Далі, ми розглянемо основні моменти, на які слід при цьому звернути увагу. Ну а розповість нам про це співробітник компанії "Провідіан Медікал": https://providmedical.com.ua/hirurgicheskij-instrumentarij, яка безпосередньо займається продажем медичного обладнання та інструменту, зокрема, хірургічного.

Інформація, пов’язана з процедурою

Читання опублікованих статей, книг, буклетів та іншого матеріалу, пов’язаного з процедурою, яку ви збираєтеся виконати, може дати вам чітке уявлення про те, що робити та який інструмент використовувати.

Використання невідповідного інструменту може мати серйозні наслідки. Правильно підібраний хірургічний інструмент може зробити операцію успішною.

Вік пацієнта

Так само вік вашого пацієнта може вплинути на вибір хірургічного інструменту. Існує багато хірургічних інструментів, спеціально розроблених для використання в педіатрії. Вони доступні у відповідних розмірах і дозволяють атравматичне застосування.

Розмір інструменту

Розмір інструменту дуже важливий. Тільки інструмент відповідного розміру може функціонувати ефективно. Наприклад, у випадку з голкотримачем розмір тримача повинен відповідати розміру голки, яку він буде тримати. Інакше він не зможе схопитися за голку.

Частота використання

Вибирати інструмент слід залежно від його використання. Для інструментів, які часто використовуються, вибирайте інструменти, виготовлені з міцніших матеріалів, таких як вставки з титану або карбіду вольфраму. Вони вимагають незначного догляду і залишаються ефективними протягом тривалого часу.

Індивідуальні відмінності

Різні хірурги почуваються комфортно з різними хірургічними інструментами. Ножиці є одним із таких інструментів, яким може бути важко користуватися хірургам-лівшам. Ліворукий хірург повинен купувати хірургічні інструменти, спеціально призначені для лівшів.

Кожен хірургічний інструмент використовується для виконання певної функції.

Види хірургічних інструментів:

  • Ріжучі інструменти використовуються для розрізання швів, сіток, дротів або розсікання тканин і органів. Ці інструменти оснащені гострими лезами та міцними губками, які забезпечують точне різання. До них відносяться ножиці, ножі, різаки для дроту, шпильки, скальпелі та хірургічні леза.
  • Інструменти для захоплення або утримування використовуються для захоплення і маніпулювання венами, тканинами тіла, швами або шторами. Вони забезпечують атравматичну хапальну дію. Вони включають гемостатичні щипці для затискання кровоносних судин, тканинні щипці для захоплення тканин або швів і затискачі для рушників для утримання штор.
  • Ретрактори допомагають утримувати тканини та органи, щоб забезпечити кращий огляд хірургічного місця. Ви можете вибрати ручні втягувачі та самоутримуючі втягувачі.
Автор: Artlife
ОЦЕНИТЬ НОВОСТЬ
5 (голосов: 95)

Читайте также:


ВВЕРХ