Главная : Новости

Чи корисні сублімовані фрукти?

, 13:03
94 621
фрукти

Сублімовані фрукти стають дедалі популярнішою закускою. Вона легка, з хрумкою текстурою та інтенсивним фруктовим смаком. Однак ви можете поставити запитання: «Чи є сублімовані фрукти такими ж корисними, як свіжі?»

Користь сублімованих фруктів

Сублімаційне сушіння, або ліофілізація, є формою зневоднення. Спочатку цей метод використовувався для виробництва розчинної кави та створення того, що ми знаємо як «космічну їжу».

Сублімовані фрукти на сайті https://panfruit.ua/products/sublimovana-malina, піддаються сублімації для видалення води, що дозволяє максимально зберегти поживні речовини та отримати інші переваги:

Поживні речовини

Сублімаційне сушіння - найбільш ефективний метод консервації харчових продуктів, що дозволяє зберегти структуру, смак та харчову цінність фруктів. Цей процес дозволяє краще зберігати певні вітаміни, такі як тіамін і вітамін С. Крім того, сублімовані фрукти рідко виробляються з додаванням цукру, тоді як деякі види сухофруктів часто додають цукор.    

Більш тривалий термін зберігання

Сублімаційне сушіння збільшує термін зберігання фруктів до 25 років. Оскільки сублімовані фрукти не вимагають охолодження, це чудовий варіант їжі в екстрених випадках та у поході. Сублімовані фрукти також можуть заощадити місце через їх менший розмір порівняно зі свіжими фруктами. Найголовніше, що фрукти можна регідратувати і відновити їхню початкову структуру, зберігши при цьому майже всі свої поживні речовини.

Зручність

Сублімовані фрукти зручні тим, що вони легкі, портативні та зберігаються довгий час. Майже всі сублімовані фрукти готові до вживання і можуть використовуватися як корисний перекус.

Свіжі, заморожені та сухофрукти

Хоча найкращим варіантом є вибір свіжих чи заморожених фруктів без додавання цукру замість сухофруктів, якщо вас турбують зручність, зберігання в холодильнику та портативність, гарною альтернативою є сублімовані фрукти. Зворотною стороною вживання сухофруктів є те, що вони можуть бути не такими ситними, як цілісні фрукти через брак води. Крім того, оскільки сухофрукти сухі, вони більш концентровані та калорійні, ніж їхні свіжі аналоги у рівних кількостях.

Автор: Artlife
ОЦЕНИТЬ НОВОСТЬ
2 (голосов: 46)

Читайте также:


ВВЕРХ