Жыццё Ісуса Хрыста было падобным жыцця цяперашніх перасяленцаў ва Украіне, - святар

Узяўшы за аснову малюнка на Турынскай плашчаніцы і найбольш вядомыя іконы, навукоўцы аднавілі верагодны выгляд Ісуса Хрыста - даволі смуглы, моцнага целаскладу, рост - 1,72 метра. Затое рэлігіязнаўцаў, даследчыкі жыцця Сына Божага, паспрабавалі апісаць яго внранішнім партрэт. Кажуць, што Ісус быў вельмі камунікабельны, а галоўная яго асаблівасць - ён умеў адчуць, калі чалавеку балюча. Пра гэта гаворыцца ў сюжэце праекта & laquo Гістарычная праўда » (Кожную нядзелю ў 22:30, па чацвяргах у 22:00 на тэлеканале ZIK). Знешнасць Ісуса Хрыста, то, па словах прарэктара Львоўскай праваслаўнай багаслоўскай акадэмікуМіі, протаіерэя Міхаіла Сівака, яна цалкам адпавядала традыцыям таго часу: « За тагачаснай іудзейскай традыцыі, мужчыны насілі бароды. А яшчэ як назарэй, гэта значыць чалавек, які рупліва служыла Богу, Хрыстос меў доўгія валасы, бо назарэі НЕ стрыгліся. Таксама ў Хрыста былі вельмі выразныя, чыстыя вочы ». Ісус быў вельмі камунікабельным, НЕстараніўся шумных таварыстваў. Пра гэта ёсць сведчанні ў Евангеллі. Напрыклад, распавядаецца, як Хрыстос пабываў на вяселлі ў мястэчку Канна Галлилейська. &Laquo; Вяселле – гэта вельмі чалавечая падзея, в ’ звязаная з танцамі, спевамі, з ужываннем віна, – каментуе а. Андрэй Нагирняк. &Ndash; Аказваецца, што Ісуса – гэта не было чымсьцічужым. Ісус далучыўся да вяселля, паказваючы, што для Бога – чалавечыя радасці, не з'яўляецца чымсьці не важным або дрэнным. Хрыстос казаў: « Пусціце дзяцей, хай не праходзяць міма, хай гуляюць тут ». А вось стыль жыцця Ісуса не ўкладваўся ў тагачасныя правілы: ён не меў жонкі, ўласнага дома, жыў вельмі сціпла. &Laquo; Хрыстос заўсёды быў сэрв людзей, начаваў там, дзе яго прынялі, сілкаваўся тым, што давалі людзі », – адзначыў біскуп Царквы хрысціян веры евангельскай Львоўшчыне, былы рэлігійны дысідэнт Васіль Баечку. &Laquo; Ён падобны да людзей, якіх цяпер вельмі шмат у Украіне. Гэта ўнутраныя перасяленцы. Хрыстос таксама быў перасяленцам, які ў адзін момант разам з сям'ёйпавінен бегчы ў Егіпет, і толькі потым змог вярнуцца дадому », – правёў паралель ст. Андрэй Нагирняк. Увесь вольны час Хрыстос падарожнічаў і прапагандаваў хрысціянскае вучэнне. &Laquo; Хрыстос Эмпатическое адчуў стан душы іншага чалавека, ён адчуў яе боль, – адзначыў вядомы псіхатэрапеўт, выкладчык Уку Алег Раманчук. &Ndash; Што ён рабіць? Ісус злітаваўся і закрануў хворага рукой. Ён не сказаў: « Я цябе ацаляю », – ці нешта іншае. Ён проста крану рукой, быццам даў знак: « Я ведаю, як табе ёсць, і я не видчужуюсь ад цябе. Я прымаю цябе ». Аб гэтым паведаміў

Source: http://uzinform.com.ua/

ВВЕРХ