Главная : Новости

Постулати роздільного харчування

, 22:51
0 346

роздільне харчуванняНастільки популярна в наш час ідея роздільного харчування бере свій початок в працях американського натуропата Герберта Шелтона. Спираючись на дослідження академіка Павлова, на праці стародавніх лікарів, таких як Цельс і Авіценна, він виклав своє бачення «правильного харчування». В основі ідеї лежить припущення про сумісність або несумісність окремих видів продуктів. І якщо скласти меню роздільного харчування на тиждень (більш детально дивітьтя тут) і підібрати «правильні» поєднання, можна не тільки «тримати» стабільну вагу, але і скинути зайву.

Основи роздільного харчування

Отже, в основі основ «правильного харчування» по Шелтону лежать деякі принципи і правила. Так, всі продукти які ми з'їдаємо, можна умовно поділити на групи:

  • вуглеводи (наприклад, картопля);
  • жири (наприклад, сир);
  • білкові продукти (наприклад, риба);
  • зелені овочі (наприклад, зелені боби);
  • кислі фрукти;
  • кислі ягоди;
  • некрохмалисті і крохмалисті овочі;
  • солодкі ягоди;
  • солодкі фрукти;
  • є продукти, які взагалі ні з чим поєднувати не можна - це, кавун, банан, диня і молоко.

Не можна в один прийом їжі змішувати продукти, що відносяться до однієї і тієї ж групи (наприклад, яйця і сир).

М'ясні, рибні та інші протеїновмісні продукти потрібно вибирати максимально нежирні. Так як жири і білки погано поєднуються один з одним.

Для схуднення «некорисні» солодощі краще зовсім виключити з меню роздільного харчування. Можна лише мед.

Між прийомами їжі повинен бути інтервал не менше, ніж 4 години.

Зелень, фрукти і овочі повинні становити "левову" частину раціону.

Жири, крохмали і білки слід вживати в малих кількостях.

Якщо можна не піддавайте їжу термічній обробці.

Відмовтеся від консервантів і напівфабрикатів.

Основа раціону - овочі і фрукти.

Сумісність продуктів

Головний постулат Шелтона про сумісність продуктів. Так що ж не можна поєднувати один з одним в меню роздільного харчування?

  • Білки з жирами;
  • Білки з вуглеводами;
  • Білки і кислі фрукти;
  • Цукор і крохмаль;
  • Молоко з будь-якою іншою їжею;
  • Кавуни та дині з будь-якою іншою їжею;
  • Два білкових продукти одночасно;
  • Різні крохмали;
  • Білки і цукор.
Автор: Artlife
ОЦЕНИТЬ НОВОСТЬ
0 (голосов: 18)

Читайте также:


Комментарии

ВВЕРХ