Главная : Новости

Як навчитися різноманітно та смачно готувати?

, 02:44
0 361

готуємо смачно

Щоб здивувати власних друзів та рідних вишуканими новими стравами, вам не потрібно дуже багато часу та якихось особливих навичок. Ми розповімо про деякі секретні прийоми шеф-кухарів, що, в свою чергу, допомагають їм кожного дня створювати смачні та нові страви. І розповість нам про це редактор кулінарного сайту https://vkusno-je.ru.

Вчимося готувати різноманітно та смачно

Був час, коли я вважала приготування страв справжньою рутиною. Тоді я вміла готувати всього 7-10 різних страв, і вони були досить примітивними. Гарнір (просто рис, гречка, картопля або макарони) плюс м'ясо. Ну в особливих випадках я додавала до м'яса гриби або помідори, і це вже вважалося делікатесом... На щастя, ті часи давно минули. Звичайно, я не вигадую кожен день принципово нові страви. Але мій чоловік постійно дивується: «Яку ти смачну страва сьогодні приготувала!» На що я зазвичай скромно заявляю, що колись вже готувала щось подібне... І лунає відповідь: «Так? Не пам'ятаю... Але хіба можна запам'ятати всі твої страви?».

Запам'ятайте: вам зовсім не обов'язково щодня знаходити все нові і нові рецепти, або вигадувати щось кардинально нове та унікальне. Ви просто можете повторювати регулярно власні вдалі рецепти, перетворивши їх в справжні «фірмові страви». Та коли ви творчо підійдете до самого процесу приготування їжі, тоді ваші близькі ніколи не скажуть вам, що ви постійно готуєте їм одні і ті ж самі страви.

Я навчилася готувати різноманітно та смачно, і хочу поділитися з вами своїми секретами. Всі ці секрети майже не вимагають зайвого часу. Отже як навчитися готувати різноманітно, не втрачаючи даремно часу?

Використовуйте спеці

Якщо ви вважаєте, що спеції - це мелений перець, яким потрібно обсипати своє блюдо в кінці приготування, то Ви помиляєтеся. Сухі спеції спочатку треба обсмажити в маслі, тільки тоді вони розкриють свій смак.

Користуйтеся простими соуси

  • Розсіл з-під солоних огірків чи помідорів чудово поєднується з багатьма смаженими і тушкованими стравами. З ним майже не можна «переборщити». У процесі приготування додайте в сковорідку трохи розсолу - блюдо буде не таке сухе і придбає легкий смак солоних огірків. Тому все, що поєднується з солоними огірками, можна сміливо поливати розсолом. Особливо добре йде розсіл до смаженої або тушкованої картоплі;
  • Томатна паста. Її можна легко додавати в смажені і тушковані блюда, а також в супи;
  • Соєвий соус. Тут потрібно бути обережнішим. Але якщо ви обожнюєте роли і аромат соєвого соусу викликає у вас приємні спогади - спробуйте злегка полити соусом страви з макаронів або картоплі;
  • Молоко. Можна додавати зовсім трохи молока в смажені страви. Тут потрібно бути дуже акуратним, молока повинно бути кілька столових ложок на велику сковорідку... А краще - менше. Молоко (в правильних дозах) робить блюдо ніжнішим;
  • Сметанний соус. В ідеалі його потрібно готувати окремо. Обсмажити у вершковому маслі спеції (базовий набір, описаний вище) і додати сметану (300-400 грам на велику сковорідку). Вимкнути вогонь, перемішати, сметана сама розтопиться. Отриманим соусом дуже смачно поливати будь-яке рагу чи смажене блюдо. Обов'язково спробуйте цей соус, ми все від нього в захваті;
  • Томатний соус. Для цього соусу вам потрібен буде блендер. Обов'язково зніміть з помідорів шкірку! Опустіть помідори на хвилину в окріп, після чого вона легко знімається! Очищені помідори перетворюємо в пюре за допомогою блендера і додаємо його в блюдо в самому кінці готування.

Додавайте в свої страви нові інгредієнти

Подумайте, які продукти ви не використовуєте в своєму меню... І почніть їх використовувати.

Використовуйте незвичайні продукти

Ні, не треба добувати сушених жаб або якісь тропічні рослини. У багатьох супермаркетах є продукти для японської або китайської кухні... Не обов'язково вчитися готувати, як японець, можна просто використовувати рисову локшину замість простих макаронів. Так, це буде коштувати дорожче. Але це - не червона ікра, і ви не розоритеся, придбавши упаковку локшини. Зате цей простий продукт додасть у ваше меню нові нотки... Спробуйте рисову, гречану і яєчну локшину... Такий асортимент дозволить вам навчитися готувати смачно і різноманітно. Спробуйте різні сорти рису... І зверніть увагу на незвичайні бобові. Замість зеленого горошку і квасолі можна додати в блюдо маш, кіноа або нут. Один серйозний мінус - ці продукти потрібно довго варити (близько години), а іноді навіть попередньо замочувати (нут). Однак, це варто того!

Не бійтеся експериментувати!

Зіпсоване блюдо - це не трагедія, і не кінець світу! Хто не ризикує... Той завжди готує тільки прості, давно обридлі страви!

Автор: Artlife
ОЦЕНИТЬ НОВОСТЬ
0 (голосов: 14)

Читайте также:


Комментарии

ВВЕРХ