Рецепт бісквіта по Дюкану
Краса і стрункість - це поняття, які сучасні жінки пов'язують разом. Вони йдуть стоять на стільки близько, що представниці прекрасної статі іноді йдуть на крайнощі, обмежуючи себе в першу чергу в їжі, а точніше, в її солодкій складовій. Жорсткі обмеження в солодощах, на жаль, нерідко призводять до зривів, за якими слідує розчарування і втрата віри в себе.
Однією із самих легко переносимих дієт - є дієта Дюка, яка передбачає переважне вживання білкової їжі. З продуктів, дозволених на різних етапах цієї дієти, можна створювати не тільки м'ясні страви, але і порадувати себе кохану прекрасними десертами, як простими, так і складними.
Далі, Ви дізнаєтеся, як не обділити себе в свято дієтичним тортом, приготувавши бісквіт на кожен день. До речі, на сайті http://gimaldi.ru/ є цікавий рецепт торта по дюкану з сирним кремом, який також може вам стати у нагоді.
Класичний рецепт бісквіта по Дюкану
Час приготування: 45 хв.
Вам знадобиться:
- Крохмаль кукурудзяний - 4 ст. л.;
- Яйця - 2 шт;
- Ароматизатор ванільний - 1 ч. л.;
- Розпушувач тесту - 1 ч. л.;
- Цукрозамінник - 4 ч. л.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 0 С;
- Відокремте жовтки від білків у різні ємності;
- Збийте міксером жовтки і підсолоджувач до кремоподібного стану;
- Додайте крохмаль, ароматизатор, розпушувач і перемішайте до однорідної маси;
- Збийте білки до щільної консистенції і обережно змішайте отриману масу в тісто;
- Викладіть тісто в силіконову форму для випічки і відправте в духовку на 35 хв;
- Готовий бісквіт вийміть з форми і дайте охолонути.
Шоколадний бісквіт
Час приготування: 40 хв;
Вам знадобиться:
- Висівки вівсяні - 2 ст. л.;
- Висівки пшеничні - 4 ст. л.;
- Есенція мигдальна - 0,5 ч. л.;
- Розпушувач тесту - 1 ч. л.;
- Очищений і нарізаний буряк - 200 г;
- Порошок знежиреного какао - 30 г;
- Крохмаль кукурудзяний - 2 ст. л.;
- Збиті яйця - 4 шт;
- Сіль - 0,5 ч. л.;
- М'який тофу - 200 г;
- Екстракт ванілі - 1 ч. л.;
- Олія - 1 ст. л.;
- Цукрозамінник за смаком.
Приготування:
- Заздалегідь розігрійте духовку до 180 0 С;
- У чашу для змішування складіть буряк, тофу, додайте замінник цукру і подрібніть все занурювальним блендером або подрібнювачем;
- Додайте інші вологі інгредієнти, ще раз обробіть в блендері;
- Додайте всі сухі компоненти і вимішайте до однорідної маси;
- Вилийте тісто в круглу форму з антипригарним покриттям діаметром 23-24 см;
- Випікайте протягом 30 хв. Щоб перевірити готовність, проткніть бісквіт зубочисткою, якщо вона залишиться сухою, значить, десерт готовий;
- Дістаньте форму з духовки, дайте охолонути 10 хв, після чого корж можна вийняти. Прекрасне доповнення до такої випічці складе знежирений йогурт;
- Якщо розрізати бісквіт навпіл і промазати підсолодженим рідким сирком, то вийде цілком святковий торт.