Главная : Новости

Основні різновиди протеїну

, 20:14
0 1034

протеїн Багато спортсменів-початківців задають питання: "Який протеїн краще приймати?". Щоб на нього відповісти необхідно систематизувати всю продукцію, представлену на сучасному ринку спортивного харчування і після цього зупинитися на конкретному препараті, який максимально задовольняє Ваші потреби та відповідає Вашим цілям і тренувальному режиму. До речі, на сайті oksblog.ru можна прочитати про протеїн, який найкраще підходить для набору ваги.

Вибираємо протеїн

Сьогодні купити протеїн простіше простого. Кожен магазин спортивного харчування запропонує вам величезний асортимент протеїнових продуктів, які відрізняються один від одного, перш за все, складом. Тим не менш, не варто сумніватися у виборі і плутатися серед величезної кількості пропозиції на ринку спортивного харчування.

Що всередині?

Якщо не брати до уваги додаткові компоненти, що входять до кожного протеїнового продукту (L-карнітин, глютамін, мінерали і вітаміни), то головне, на що варто звернути увагу при виборі даного продукту - це його тип, кількість протеїну в процентному співвідношенні, а також кількість в добавці вуглеводів і жирів, які впливають на набір ваги. Таким чином, в залежності від того, для яких цілей ви купуєте протеїн, і вибирайте той баланс компонентів, який вам підійде.

Трохи про властивості білків

протеїн Розуміння властивостей деяких типів білків також може прийти на допомогу при виборі того чи іншого протеїнового коктейлю.

Сироваткові білки найбільш швидко і легко засвоюються організмом. Такі препарати на чверть складаються з групи амінокислоти ВСАА. Найбільш виправдано приймати подібні добавки після виснажливих тренувань, коли організму потрібні «будматеріали» для росту і відновлення. Сироватки подібного типу складні у виробництві, і тому відрізняються дорожнечею. Як правило, чим чистішимй продукт, тим вища його ціна. Найбільш чистим вважається протеїновий сироватковий ізолят, який приймають деякі спортсмени на складній стадії «сушіння». Ізолят практично не має домішок. Для тих, хто не стежить за кожним грамом жиру в своєму організмі, можна вживати більш дешевий сироватковий концентрат.

Казеїн - тип протеїну, який засвоюється поступово, протягом приблизно шести годин. Цей вид спортивного харчування оптимальний і для тих, хто втрачає вагу (замість жирів для вироблення енергії використовується білок), і для тих, хто прагне наростити саме м'язову масу. Серед цих продукців популярні протеїни серії 80.

Соєвий білок воліють вегетаріанці або люди з індивідуальною непереносимістю інших протеїнових добавок, наприклад, молочних.

Для суглобів корисний колагеновий протеїн як «будівельник» сполучних тканин.

Найбільш популярні і доступні сьогодні молочні протеїни, які складаються з сироваткового білка і казеїну з молочними вуглеводами. Такі препарати доступні в ціні та ефективні.

Думка експерта

Протеїн варто вибирати виходячи з передбачуваного часу прийому. Для вживання за 1-1,5 години до тренування відмінно підійде сироватковий протеїн завдяки його високій швидкості засвоєння. Він так само добре підходить для прийому безпосередньо відразу після тренування, щоб уповільнити катаболізм і наситити ваше тіло необхідним білком.

Казеїн в свою чергу оптимальний для прийому перед сном і в тривалі проміжки між прийомами їжі.

Але є ще один досить популярний тип протеїнової добавки - багатокомпонентний протеїн. Цей протеїн є універсальним і його можна пити як після тренування, так і перед сном або в перерви між їжею. Все насправді просто. У цьому протеїні міститься кілька видів білка для поступового засвоєння протягом тривалого часу. У багатокомпонентному протеїні, в залежності від виробника, містяться казеїн, а також сироватковий, соєвий, молочний і яєчний види білка. Він відмінно підходить для тих, хто не може поки собі дозволити покупку окремо сироваткового протеїну та казеїну.

Автор: Artlife
ОЦЕНИТЬ НОВОСТЬ
0 (голосов: 189)

Читайте также:


Комментарии

ВВЕРХ