Главная : Новости

Що таке ліофілізована закваска?

, 23:01
144 1210
закваска

У світі існує безліч рецептів і технологій, завдяки яким можна виробляти різні види кисломолочних продуктів. Інтернет-магазин https://aprofi-group.com/product-category/biotechnologicheskiye-producty/zakvaski/ пропонує ліофілізовані закваски, забезпечуючи доставкою по Україні.

Що це за матеріал і яка його сфера застосування?

Як правило, практично кожен різновид проходить процес ліофілізації, проте не всі мають уявлення про цей процес. Загалом це технологія:

  • щадного висушування харчової речовини;
  • застосовується на продуктах, які нещодавно були заморожені;
  • за якою слід розмістити продукти у вакуумному просторі;
  • завдяки якій відбувається видалення рідини за рахунок випаровування льоду;
  • мікроорганізми зберігають свої властивості.

Переваги ліофілізованих культур

Ліофілізовані культури - це високо концентровані та стандартизовані культури. Вони є спеціально відібраними та міжнародно визнаними молочнокислими мікроорганізмами. Всі культури мають натуральне походження, не містять генетично модифікованих мікроорганізмів, та виготовляються за новітніми світовими технологіями.

Для отримання ліофілізованих культур використовують високотехнологічний спосіб заморожування культур та їх подальшого сушіння в абсолютно стерильних умовах. Режими заморозки та сушіння для різних штамів підбираються індивідуально. Культури є розчинними гранулами кремового кольору з ароматом пептону. Культури не вимагають активізації або іншої попередньої обробки перед використанням.

Для виробників молочної продукції ліофілізовані культури широко відомі за іншою назвою – сухі закваски. Для зберігання сухих заквасок необов'язково підтримувати низьку температуру лише на рівні -47 0 С, їх можна зберігати при -18 0 С. Ще однією перевагою сухих заквасок є те, що вони випускаються в дрібніших упаковках, і, отже, сухі закваски можна підібрати для виробництва в обсягах від 1 до 5 т.

Інтернет-магазин aprofi-group.com пропонує не лише сухі закваски для безпосереднього виробництва, але й для збагачення продукції пробіотиками. Так, наприклад, сухі заквасувальні культури, що містять у своєму складі унікальні штами пробіотиків, мають медичне підтвердження про користь використання цих культур.

Автор: Artlife
ОЦЕНИТЬ НОВОСТЬ
5 (голосов: 71)

Читайте также:


ВВЕРХ