Чай пуер - ефект задоволення без наркотиків
Чай пуер останнім часом став дуже популярний у всьому світі. У великій кількості він виробляється в Юньнані (одному з районів Китаю). Це - не чорний чай, він вважається - темним. І хоча зараз ми всі називаємо такий напій як «пуер», але колись давно його іменували «Пу Ча». Згодом він ставав все більш затребуваним, і тоді, замість природної ферментації часто стали вдаватися до штучної (відмітна властивість Шу і Шен пуер). До речі, в Україні придбати чай пуер можна в інтернет-магазині http://taetea.com.ua/chaj-puer.
Чому чай пуер такий популярний?
Справа в тому, що він цікавий у багатьох аспектах. Перш за все, на відміну від інших сортів, з часом його смакові якості стають тільки кращими! Зазвичай такий чай витримують 3 роки і тільки після цього починають його заварювати. А якщо не торкатися до нього 10-20 років, то пуер дійсно стає дуже і дуже смачним!
Перед тим як почати заварювати пуер цей чай зазвичай промивають і злегка прожарюють, щоб очистити продукт від пилу і мікроорганізмів. Заварювати пуер можна 3-10 разів (в залежності від часу настоювання чаю), а пити його потрібно маленькими ковтками, щоб розкуштувати його смак і відчути прекрасний післясмак. До речі, пуер не тільки дуже смачний, але і корисний, адже він очищає кров, допомагає шлунку і кишечнику краще працювати і, до того ж, перешкоджає утворенню пухлин.
Зазвичай чай пуер пресується у вигляді цеглинок, чаш (гнізд) і млинчиків, хоча сучасний, штучно зістарений чай такого виду іноді буває в продажу і в розсипчастому вигляді. Аромат у пуеру слабо виражений, і деяким людям його запах нагадує «дихання» землі або села, а у когось взагалі асоціюється з гноєм. Але зазвичай після декількох чаювань, ставлення до пуеру змінюється в кращу сторону.
То який же ефект несе Чай Пуер?
По-перше чай Пуер тонізує організм, в залежності від часу настоювання, а також впливає сильніше ніж кава або інший енергетик, які містять велику кількість кофеїну, при цьому пуер несе в собі тільки корисне. Чим довше настоюється чай, тим сильніші його тонізуючі властивості, але головне не переборщити. Також він допомагає зосередиться, прояснює свідомість, зменшує сонливість, заспокоює нервову систему, покращує обмін речовин і травлення, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, протвережує, робить погляд ясним, а очо пильним, позбавляє від пахмельного синдрому. Одним словом пуер має безліч лікувальних властивостей, він є одним із найбільш лікувальних чаїв в світі.
Але такий чай не рекомендується пити на повний або, навпаки, голодний шлунок. Зате даний напій буде дуже доречний вранці або тоді, коли потрібно підбадьоритися (припустимо, якщо має бути безсонна ніч над читанням підручника або далека дорога на авто), деякі люди п'ють його, для того щоб розслабитися і заснути, все залежить від стану людини. До речі, потрібно сказати що цей чай нерідко п'ють люди, які бажають схуднути, адже такий напій здорово відбиває апетит. Тому познайомтеся ж з цим напоєм швидше, і ви зможете відкрити для себе нові горизонти смаку і задоволення!