здоровье, артлайф, арт лайф, health, artlife   Карта сайта art life

+38 (067) 6802411



 Русский  Украинский  Английский     
 Артлайф Украина, Ровно
артлайф

Які бувають різновиди цибулі?

Февраль 19 2016

какие бывают виды лукаВже що-що, а цибулю можна назвати овочем інтернаціональним. Важко відразу згадати хоча б одну світову кухню, де не використовували б той чи інший різновид цибулі. І не важливо, чи це використання в якості основного інгредієнта (наприклад, французький цибулевий пиріг, цибульний суп) або складового елементу страви (численні салати, запіканки тощо). До речі, більше інформації ви можете прочитати на сайті: Gryadka.in.ua

З історії цибулі

Вважається, що знайомство людини з культурою цибулі сталося дуже давно. Хоча зародилася цибулева культура близько 6000 років тому на території Афганістану і Індії, а потім через Китай потрапила в Персію і Єгипет. В Єгипті цибуля навіть стала предметом культу. Стародавні елліни і римляни цінували її за антибіотичні властивості, які були відомі вже тоді. У раціон європейців цибуля увійшла в 12 ст. Звичайно, більше їдкий овоч вживали в їжу прості люди, вищі стани ставилися до нього з неприхованою зневагою, але використовували цибулю як магічні талісмани. Вважалося, що цибульний амулет зможе захистити воїна від зброї ворога. У той час як в Європі цибуля вже входила в раціон, на Близькому Сході її використовували в якості валюти. Наприклад, цибулею розплачувалися, викуповуючи полонених. Вона відігравала і величезну роль в раціоні російського селянина. Її готували так само часто як ріпу або капусту. Особливою популярністю користувалося блюдо з цибулі, яке було залите квасом.

Різновиди цибулі

Насамперед, сорти цибулі можна розділити на категорії за кількістю що містяться в ньому ефірних масел і цукру:

  • Гострі і гіркі сорти (9-12% цукру);
  • Напівсолодкі сорти (8-9% цукру);
  • Солодкі сорти (4-8% цукру).

Найбільш солодкі сорти містять найменше цукру, але і найменше ефірних масел, і саме тому здаються солодші від інших. Гострі, гіркі і напівгострі сорти цибулі відмінно підійдуть для приготування перших і других страв. При цьому гострі сорти частіше використовують у приготуванні м'ясних страв, напівгострі - в приготуванні рибних і овочевих страв. З солодких сортів цибулі готують різноманітні десерти.

Ріпчаста цибуля

Цей сорт цибулі займає одне з найважливіших місць серед інших овочів. Він входить як складова частина для соусів, гарнірів, салатів. Використовується як основний інгредієнт у приготуванні супів (французька кухня, шведська кухня), наслідках суфле і пирогів. Цибуля ріпчаста вирощується в основному в країнах Азії. Використовується в салатах, як начинка для безлічі різновидів пирогів, запіканках, рагу. Також надає вишуканий смак супам і бульйонам. Особливо смак цибулі-порею розкривається в поєднанні з сирами. Деякі кухарі навіть фарширують цільні стебла різноманітними начинками.

Цибуля-шалот

Вона вирощується на Близькому Сході і в Середній Азії. Структура цибулі-шалот дуже ніжна, до того ж смак цибулі не так яскраво виражений, за що він і цінується у французькій кухні при приготуванні різноманітних соусів. Виростає практично по всій території Європи. Цю цибулю зазвичай не піддають тепловій обробці, а використовують у свіжому вигляді в різних салатах або додають в страви безпосередньо перед подачею. Зрілі стебла цілком підійдуть як начинки для пирогів, а суцвіття цибулі, які, до речі, теж використовують в кулінарії, можна засмажити.

Шніт-цибуля

Зростає цей сорт цибулі в Китаї і популярний при приготуванні азіатських страв. Наприклад, її додають в японський місо-суп. Та й взагалі цей вид цибулі відмінно поєднується зі стравами на основі соєвого або рибного соусів.

Цибуля багатоярусна

Місце проживання - Китай. У кулінарії використовують для салатів, гарнірів, різних приправ. Крім того, часто маринують самі цибулинки, які відмінно підходять до жирних сортів м'яса. Існує відразу кілька видів цього сорту - китайський, японський і корейський. Останні два види відрізняються більш ніжним смаком. Використовується в азіатській кухні в стравах, які готуються в сковороді-вок, в салатах з морепродуктів і риби, а також в різних маринадах.

Цибуля-батун

Зростає в дикому вигляді на території Південно-Східної Азії. Використовується в основному в корейській національній кухні. У свіжому вигляді є основною складовою салатів, супів, кімчхи.

← Модный макияж 2016:... Исправление зубного... 
Просмотров: 232
Автор: Надя Андрійчук

Добавить комментарий
Ваше имя
Текст
Введите символы на картинке
Loading

МЕЖПОЗВОНОЧНАЯ ГРЫЖА

ONLINE КОНСУЛЬТАЦИЯ НЕВРОЛОГА

ПРОДУКЦИЯ КОМПАНИИ АРТЛАЙФ

БАД, ВИТАМИНЫ, КОСМЕТИКА

ОНЛАЙН ПЕРЕВОДЧИК

worldtranslation.org

ONLINE КОНСУЛЬТАЦИЯ НЕВРОЛОГА

продукция артлайф

World translation

Этот сайт даст возможность всем кто хочет получить консультацию специалиста с многолетним успешным опытом преодоления следующих болезней:
- межпозвоночная грыжа диска;
- ДЦП;
- псориаз;
- сахарный диабет;
- артроз и т. д.
Шульга Николай Владимирович
Заказ продуктов Артлайф на територии Украины: БАД: лецитин, кошачий кошоть, кальций; косметика: Probio, Incaps, Functional cosmetics; витамины; кашы, супы, кисели, конфеты, чай, кофе; средства личной гигиены: шампунь, бальзам, гель для бритья, зубная паста.
Профессиональный перевод с английского на русский различной тематики: медицинской, технической, научно-технической, юридической, экономической, литературной; перевод банковской документаци и запросов, сертификатов, песен, медицинских препаратов, поем, стихотворений, инструкций и руководств по эксплуатации, документации, а также локализация интернет-ресурсов.

Здоровье с продукцией Артлайф  - витамины, БАД, диетическое питание.

© 2011-2017 Artlife company, Inc. All rights reserved.


Есть только один метод сохранить здоровье - это кушать то, что не хочется, пить то, что ты не любишь, и делать, что не нравится.

Марк Твен