здоровье, артлайф, арт лайф, health, artlife   Мапа сайту Login art life

+38 (067) 6802411



 Російський  Український  Англійський     
 Артлайф Україна, Київ
артлайф

Які бувають різновиди цибулі?

Лютий 19 2016

Вже що-що, а цибулю можна назвати овочем інтернаціональним. Важко відразу згадати хоча б одну світову кухню, де не використовували б тій чі інший різновид цибулі. І не важливо, чи це використання в якості основного інгредієнта (наприклад, французький цибулевий пиріг, цибульний суп) або складового елементу страви (численні салати, запіканки тощо). До речі, більше інформації ви можете прочитати на сайті:

З історії цибулі

Вважається, що знайомство людини з культурою цибулі сталося дуже давно. Хоча зародилася цибулева культура близько 6000 років тому на території Афганістану і Індії, а потім через Китай потрапила в Персію і Єгипет. В Єгипті цибуля навіть стала предметом культу. Стародавні елліни і римляни цінували її за антибіотичні властивості, які були відомі вже тоді. У раціон європейців цибуля увійшла у 12 ст. Звичайно, більше їдкий овоч вживали в їжу прості люди, вищі стани ставилися до нього з неприхованою зневагою, але використовували цибулю як магічні талісмани. Вважалося, що цибульний амулет зможе захистити воїна від зброї ворога. У тієї годину як у Європі цибуля вже входила в раціон, на Близькому Сході її використовували в якості валюти. Наприклад, цибулею розплачувалися, викуповуючи полонених. Вона відігравала і величезну роль у раціоні російського селянина. Її готували так само часто як ріпу або капусту. Особливою популярністю користувалося блюдо з цибулі, яке було залите квасом.

Різновиди цибулі

Насамперед, сорти цибулі можна розділити на категорії за кількістю що містяться в ньому ефірних масел і цукру:

  • Гострі і гіркі сорти (9-12% цукру);
  • Напівсолодкі сорти (8-9% цукру);
  • Солодкі сорти (4-8% цукру).

Найбільш солодкі сорти містять найменше цукру, але і найменше ефірних масел, і саме тому здаються солодші від інших. Гострі, гіркі і напівгострі сорти цибулі відмінно підійдуть для приготування перших і других страв. При цьому гострі сорти частіше використовують у приготуванні м ясних страв, напівгострі - в приготуванні рибних і овочевих страв. З солодких сортів цибулі готують різноманітні десерти.

Ріпчаста цибуля

Цей сорт цибулі займає одне з найважливіших місць серед інших овочів. Він входити як складова частина для соусів, гарнірів, салатів. Використовується як основний інгредієнт у приготуванні супів (французька кухня, шведська кухня), наслідках суфле і пирогів. Цибуля ріпчаста вирощується в основному в країнах Азії. Використовується в салатах, як начинка для безлічі різновидів пирогів, запіканках, рагу. Також надає вишуканий смак супів і бульйонам. Особливо смак цибулі-порею розкривається в поєднані з сирами. Деякі кухарі навіть фарширують цільні стебла різноманітними начинками.

Цибуля-шалот

Вона вирощується на Близькому Сході і в Середній Азії. Структура цибулі-шалот дуже ніжна, до того ж смак цибулі не так білі виражений, за що він і цінується у французькій кухні при приготуванні різноманітних соусів. Виростає практично по всій території Європи. Цю цибулю зазвичай не піддають тепловій обробці, а використовують у свіжому вигляді в різних салатах або додають в страви безпосередньо перед подачою. Зрілі стебла цілком підійдуть як начинки для пирогів, а суцвіття цибулі, які, до речі, теж використовують в кулінарії, можна засмажити.

Шніт-цибуля

Зростає цей сорт цибулі в Китаї і популярний при приготуванні азіатських страв. Наприклад, її додають в японський місо-суп. Та й взагалі цей вид цибулі відмінно поєднується зі стравами на основі соєвого або рибного соусів.

Цибуля багатоярусна

Місце проживання - Китай. У кулінарії використовують для салатів, гарнірів, різних приправ. Крім того, часто маринують самі цибулинки, які відмінно підходять до жирних сортів м яса. Існує відразу кілька видів цього сорту - китайський, японський і корейський. Останні два види відрізняються більш ніжним смаком. Використовується в азіатській кухні в стравах, які готуються в сковороді- "вок", салати з морепродуктів і риби, а також у різних маринадах.

Цибуля-батун

Зростає в дикому вигляді на території Південно-Східної Азії. Використовується в основному в корейській національній кухні. У свіжому вигляді є основною складовою салатів, супів, кімчхи.

Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.

← Модний макіяж 2016:... Виправлення зубного... 
Переглядів: 247
Автор: Надя Андрійчук

Додати коментар
Ваше им'я
Текст
Введіть символи, що на зображенні

МІЖХРЕБЦЕВА ГРИЖА

ONLINE КОНСУЛЬТАЦІЯ НЕВРОЛОГА

ПРОДУКЦІЯ КОМПАНІЇ АРТЛАЙФ

БАД, ВІТАМІНИ, КОСМЕТИКА

ОНЛАЙН ПЕРЕКЛАДАЧ

worldtranslation.org

ONLINE КОНСУЛЬТАЦИЯ НЕВРОЛОГА

продукція артлайф

World translation

   Цей сайт дасть можливість всім хто хоче отримати консультацію фахівця з багаторічним успішним досвідом подолання таких хвороб:
- Міжхребцева грижа диска;
- ДЦП;
- Псоріаз;
- Цукровий діабет;
- Артроз і т. д.
Шульга Микола Володимирович
   Замовлення продуктів Артлайф на території України: БАД: лецитин, котячий кошоть, кальцій; косметика: Probio, Incaps, Functional cosmetics; вітаміни; каши, супи, киселі, цукерки, чай, кава; засоби особистої гігієни: шампунь, бальзам, гель для гоління, зубна паста.
   Професійний переклад з української на англійську мову  текстів різної тематики: медичної, технічної, науково-технічної, юридичної, економічної, літературної; переклад банківської документації , сертифікатів, пісень, медичних препаратів, пісень, віршів, інструкцій по експлуатації, технічної документації, а також локалізація інтернет-ресурсів.

Артлайф - функціональне харчування, вітаміни, БАД, косметика.

© 2011-2019 Artlife company, Inc. All rights reserved.


Є лише один метод зберегти здоров'я - їсти те, чого не хочеться, пити те, що не любиш, і робити те, що не подобається.

Марк Твен