здоровье, артлайф, арт лайф, health, artlife   Карта сайта art life

+38 (067) 6802411



 Русский  Украинский  Английский     
 Артлайф Украина, Ровно
артлайф

Кисломолочні продукти: які варто купувати

Август 31 2016

 Кисломолочні продуктиКисломолочні продукти - це дар природи, перші з них виникли самі собою, без втручання людини. Адже їх справжні виробники - молочнокислі бактерії, які квасять звичайне молоко. В результаті цього процесу молочний цукор (лактоза) перетворюється в молочну кислоту, а паралельно відбувається маса інших реакцій, завдяки яким продукт отримує свій специфічний смак і консистенцію.

Потім люди навчилися робити кисле молоко та іншу кісломолочку самі, додаючи до молока закваску - зазвичай з раніше приготованого продукту, в якому просто кишіли бактерії. Але ні про них, ні про їх роль людство довгий час навіть не здогадувалися. Роль бактерій в процесі сквашування (бродіння) розшифрували лише в другій половині XIX століття, а готувати бактеріальні концентрати замість традиційних заквасок навчилися трохи більше ста років тому.

Чому за допомогою молочнокислих бактерій виходять такі різні продукти - від кефіру до ряжанки та йогуртуПро це нам розповість співробітник ПрАТ "Деражнянський молочний завод".

Це відбувається тому, що бактерії бувають різними - ацидофильна і болгарська палички, термофільний стрептокок, лактокок. У цих назвах є вказівки на їх форму: вони дійсно часто схожі на палички або кульки (коки), які часто зчеплені в ланцюжок (стрепто). Різні бактерії допомагають зробити різні продукти.

Мертві, живі або суперживі?

Ми ділимо йогурти і всі інші кисломолочні продукти на живі і мертві. Це неправильно, вони за визначенням живі. На кінець терміну зберігання в кожному грамі продукту повинно бути не менше 10 млн живих бактерій: обов'язковий напис на етикетці про те, що в них «не менше 110⁷ КУО / г», говорить саме про це.

Важливо: якщо кисломолочні продукти живі, то чому вони зберігаються так довго, а не 3-4 дня або тиждень? Сьогодні зазвичай використовують закваски зі стоп-ефектом. Бактерії в них пасивні і при зберіганні не розмножуються. Традиційні продукти недовгого зберігання з класичної закваскою - кращі.

Звідки «мертвечина»?

Якщо молочні бактерії в кисломолочці вбити або різко послабити їх активність і живучість за допомогою температурної обробки, то вийде мертвий продукт. Але офіційно він чомусь називається сквашеним.

Важливо: це дуже погане і назва заплутує, адже сквашування - це сам процес бродіння, що робить кисломолочку саме живою. Схоже, таке визначення пролобіювали виробники. І вам варто запам'ятати: термін «сквашений» на етикетці говорить про те, що продукт неживий.

Сквашені продукти бувають 2 типів:

  • просто «вбитий» високою температурою кисломолочний продукт;
  • «вбитий» псевдокисломолочний продукт (крім молока він містить рослинне масло й інші немолочні компоненти, але роблять його теж за допомогою бактерій).

Що таке біокефір, біойогурт та інші біопродукти?

Це коли до будь-якого кисломолочному продукту додають пробіотики або пребіотики. Вони не беруть участі в процесі бродіння, як молочнокислі бактерії, але привносять в продукт деяку користь:

  • пробіотики - це корисні мікроорганізми, що приєднуються до нашої мікрофлори, що населяє кишечник, і допомагають їй;
  • пребіотики - це інулін, лактулоза та інші речовини, що стимулюють ріст і розмноження наших власних бактерій в кишечнику.

Ідеальний склад

Кращі кисломолочні продукти роблять тільки з молока і закваски - нічого іншого в них немає. Але набагато частіше склад буває довшим: молоко як би знову конструюють з сухого порошку (це дозволено), сироватки, вершків, вершкового масла, води і т. д.

Що значить напис «зроблено термостатним методом»?

Традиційно кисломолочку робили вдома в глечиках, банках, чашках, каструльках, тобто в невеликому обсязі. У промисловості сквашування відбувається зазвичай у величезних ємностях. І при фасуванні в кінцеву упаковку продукт втрачає свою текстуру - щільний желеподібний згусток: така консистенція грає велику роль в смаку йогурту, ряжанки та багатьох інших кисломолочних продуктів. Термізовані продукти квасять прямо в тій тарі, в якій і продають. Найчастіше вона буває скляній, але є і пластикові упаковки.

Кефір

Справжній кефір роблять тільки із закваскою з кефірних грибків (додаючи молочнокислі бактерії - вони самі по собі містяться в молоці). Така технологія вередлива, але продукт натуральніший.

← Памперси для дорослих:... Протези ніг: які бувають і... 
Просмотров: 105
Автор: admin
Комментарии (1)
cristalia   (20 Январь 17)
Дякую за пізнавальну статтю, знайшла нещодавно не менш цікаву на тему кисломолочні продукти, які підходять саме вам, можливо кому пригодиться ось вона: http://milkalliance.com.ua/blog/ua/stattya/kyslomolochni-produkty-shcho-pidkhodyt-same-vam

Добавить комментарий
Ваше имя
Текст
Введите символы на картинке
Loading

МЕЖПОЗВОНОЧНАЯ ГРЫЖА

ONLINE КОНСУЛЬТАЦИЯ НЕВРОЛОГА

ПРОДУКЦИЯ КОМПАНИИ АРТЛАЙФ

БАД, ВИТАМИНЫ, КОСМЕТИКА

ОНЛАЙН ПЕРЕВОДЧИК

worldtranslation.org

ONLINE КОНСУЛЬТАЦИЯ НЕВРОЛОГА

продукция артлайф

World translation

Этот сайт даст возможность всем кто хочет получить консультацию специалиста с многолетним успешным опытом преодоления следующих болезней:
- межпозвоночная грыжа диска;
- ДЦП;
- псориаз;
- сахарный диабет;
- артроз и т. д.
Шульга Николай Владимирович
Заказ продуктов Артлайф на територии Украины: БАД: лецитин, кошачий кошоть, кальций; косметика: Probio, Incaps, Functional cosmetics; витамины; кашы, супы, кисели, конфеты, чай, кофе; средства личной гигиены: шампунь, бальзам, гель для бритья, зубная паста.
Профессиональный перевод с английского на русский различной тематики: медицинской, технической, научно-технической, юридической, экономической, литературной; перевод банковской документаци и запросов, сертификатов, песен, медицинских препаратов, поем, стихотворений, инструкций и руководств по эксплуатации, документации, а также локализация интернет-ресурсов.

Здоровье с продукцией Артлайф  - витамины, БАД, диетическое питание.

© 2011-2017 Artlife company, Inc. All rights reserved.


Есть только один метод сохранить здоровье - это кушать то, что не хочется, пить то, что ты не любишь, и делать, что не нравится.

Марк Твен