Вплив Кока-Коли на людський організм
З токи зору комерції, Кока-Кола (або просто Кола) є одним з найбільшпопулярних і затребуваних напоїв. Його винаходи відноситься ще до 1886 року, коли все починалося зі склянки карамельного сиропу, створеного Джоном Пембертоном. Його назва походить від назви горішків Кола, які досить багаті кофеїном. Крім нього до складу Коли входять ванілін, цимтова, гвоздикове і лимонне масла.
Сьогодні це один з найбільш поширених напоїв в світі, тим не менш, не все так райдужно, як може здатися на перший погляд. Виникає логічне запитання:? Даний напій достатньо часто пов'язують з проблемами ожиріння (чим, до речі , страждає досить велика кількість основних споживачів Коли - жителів США).
Крім цього наводиться властивість Коли очищати від накипу різного роду технічні трубопроводи, радіатори і т. п. Крім того, вважається, що Кола надмірно калорійна і занадто кислотна. Але як відомо, будь-яка критика - це конструктивні пропозиції щодо поліпшення загального стану, що робить Колу не таким вже однозначним ворогом нашого здоров'я.
Наприклад, твердження про калорійність і сприянні ожиріння, не так категоричні, як про це заявляють, оскільки це саме по родині не може провокувати розвитку ожиріння.
Твердження про "радіаторах" також має конструктивну відповідь і полягає лише в тому, щодо складу коли входить ортофосфорна кислота у вигляді стабілізатора. Отже, при потенційній оцінки безпеки вживання Коли, виникають зовсім неоднозначні твердження.