Як вибрати мелень каву?
Якщо ранкова чашка кави для Вас - це не просто звичка, а, скажімо так, момент істини і кілька хвилин незабутньої насолоди, то вибір якісної меленої кави - це дуже важливе питання. І як це зробити правильно нам розповість співробітник інтернет-магазину , в якому ви можете придбати якісну мелень каву за доступною ціною.
Багато цінителів стверджують, що готову мелень каву за своїми характеристиками не поступається натуральному зернового продукту, тому рекомендується купувати каву в зернах, щоб самостійно провести помел безпосередньо перед приготування напою. Більш того, не всі сорти кави представлені в молотом варіанті. Наприклад, рідкісні, ексклюзивні кавові сорти або плантаційну каву Ви не знайдете в меленому вигляді.
Спеціалізовані кавові магазини і бутіки пропонують увазі клієнтів елітні моносорти кави, які представляють собою вершину кавової промисловості. Такі цінні різновиди кави найкраще молоти самостійно, однак за Вашим побажанням кваліфікований співробітник магазину може зробити помел необхідної кількості зерен у вашій присутності.
Готова мелена кава, яку можна знайте на полицях багатьох магазинів, в основному представлена різними сумішами з арабіки і робусти. Такий варіант кавового купажу - це найпоширеніший вид меленої кави, використовуваний для щоденного домашнього використання.
Яку мелень каву вибрати?
Щоб підібрати підходящий варіант меленої кави, необхідно вирішити, як Ви збираєтеся її готувати. Існує кілька способів приготування напою, кожен з яких вимагає використання певного виду меленої кави:
- Для еспресо-машини або кавоварки заливного типу варто вибирати каву крупного помелу. Великі частинки кави добре пропускають воду, яка впорскується під великим тиском. Каву крупного помелу також рекомендується заварювати у френч-пресах або кавниках;
- Для кавоварок крапельного типу, в яких гаряча вода капає через кавовий порошок, вбираючи в себе його смакоаромат ідеальною буде кава середнього помелу. Іноді дану каву використовують при заварюванні у кавниках, проте не варто забувати, що відфільтрувати такий напій буде досить складно, а частина кавової гущі все одно потрапить в чашку;
- турки необхідно вибирати кави дуже дрібного помелу, більше схожу на кавовтй пив або борошно. Дрібний помел також хороший для гейзерних кавоварок.
Іншими словами, щоб зрозуміти, як вибрати мелень каву, потрібно визначитися з варіантом її приготування.
Також варто уточнити, що змішувати каву різного помелу або використовувати продукт неоднорідного помелу можна, інакше Ви ризикуєте отримати невиразний напій без яскравих смакоароматичних тонів.
Не секрет, що мелена кава при тривалому зберіганні в постійному контакті з киснем втрачає свій дивовижний букет. Тому якщо Ви віддаєте перевагу самостійному меленню зерна, то розраховуйте дозування для конкретної кількості порцій. Якщо ж Ви купуєте готовий мелений продукт, то переконаєтеся в тому, що на упаковці немає пошкоджень і що її герметичність не була порушена.
Кажуть, хочеш зробити щось добре - зроби це сам. Тому найбільш оптимальним варіантом вважається покупка хорошої зернової кави, яку Ви зможете змолоти, виходячи з особистих переваг.
Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.