Тютюн для кальяну: основні різновиди
Тютюн - це найважливіша складова кальяну, без якої не обходиться жоден традиційний сеанс куріння. Сьогодні найпопулярніші виробники - це Adalya, AlFakher, Sturbuzz, Nakhla. До речі, в Харкові придбати тютюн для кальяну можна в інтернет-магазині .
На ринку пропонуються більше 10 марок тютюну, кожна з яких має лінійку до 100 смаків. Тут не складно розгубитися!
Кальянщики забивають у чашу різноманітні поєднання тютюну, щоб добитися ідеального аромату. Уміло підібрані комбінації приносять куди більше насолоди під час куріння. Існують навіть смаки, створені спеціально для міксів - це лакриця, жасмин, троянда, лимон, мед, кориця та інші занадто нудотні або міцні для куріння поодинці. Вони не дуже гарні в самостійному вигляді, зате в комбінації з іншими занурюють курця в справжню атмосферу релаксації.
Якщо ви ще не навчилися правильно змішувати смаки тютюну для кальяну, скористайтеся професійними міксами. 9 з 10 марок випускають власні унікальні мікси. БТС від Layalina - це суміш тропічних фруктів і ягід, а Блю Міст від Старбазз порадує курця чорнично-м'ясного ятним ароматом.
Любителя кальяну пішли далі і стали змішувати вже готові мікси! Поле для експериментів неймовірне! Різні поєднання і пропорції привносять щось нове у звичне куріння. Досвідчені забивщики давно облюбували «свій» смак і додають його всюди. Але в цій справі чужа думка - це не найкращий помічник. Новачкам радять пробувати різний тютюн, поки не визначите той, який підходить саме вам.
Віді тютюну для кальяну
- Муасель. Є ятайте цю красиву назва, тому що, найімовірніше, те, що Ви найчастіше закладаєте в чашу для кальяну саме Муасель. Назва має арабське коріння і в перекладі означає «медовий». Це пов'язаність язано з тим, що раніше при виробництві тютюнових сумішей для кальяну використовували мед. В даний час, подивувавшись склад на упаковці, ми бачимо, що мед замінений патокою (цукровим сиропом), але традиційна назва залишилося. На Російському ринку уявлень величезний асортимент видів такого тютюну фірми AlFakher. Інгредієнтами для будь-якого ароматизованого тютюну є: тютюновий лист, патока, гліцерин, ароматизатор, консервант. Однак існує і неароматизований Муасель. Його смак залежить від виду тютюнового листа або від їх суміші. Існує думка, що даний тип тютюну міцніший, але це скоріше оману того сировина використовується така ж, як і в ароматизованому тютюну, хіба що вміст цукру в сиропі може бути вищим. Один з найпопулярніших представників неароматизованого Муаселя - NakhlaZaghloul. При курінні такого тютюну, Ви можете спробувати два варіанти: курити стандартно - з використанням фольги або ж - розмістивши вугілля прямо в тютюні. У іншому випадку, дім і доза одержуваного нікотину дійсно буде вище;
- Томбак. Це кілька великих вимочених у води тютюнових листів, з яких видалена центральна жилка. Куриться томбак без використання чаші. Листя тютюну накручуються на верхню частину кальяну (зовні нагадуючи сигару). Вугілля кладуться прямо на листя. Томбак відрізняється яскравим тютюновим смаком, що робить його досить популярними серед більш дорослого населення Індії, Ірану та Саудівської Аравії. У Європі та США непогано котирується бренд під назвою SultanAsfahiniTombac;
- Журак. Це мілко подрібнене тютюнове листя, з додаванням патоки і спецій. При курінні, чашу зазвичай заповнюють з гіркою (або використовують чашу більшого обсягу), а вугілля кладуть прямо на цю суміш без фольги. Журак популярний серед курців Сирії, Індії і ОАЕ.
У сучасному світі, в Росії, в Західній Європі і США переважна більшість сумішей для кальяну складає ароматизований Муассель. Неароматизований тютюн серйозно поступається за популярністю, а ті, що виробляються в Азіатських країнах, практично не експортуються, а споживаються всередині країни. Томбак і Журак і зовсім екзотика, яка навряд чи стане поширеним явищем в наших реаліях.
Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.