Що таке гранола і як її правильно готувати?
Гранола — це суміш корисних злаків, сухофруктів, горіхів, спецій та натуральних сиропів. Головні інгредієнти граноли: плющення вівсяна крупа (вівсяні пластівці), горіхи, сухофрукти, цукати, ягоди, насіння та мед. Готується ця суміш так: гралолу підсушують в духовці, в результаті виходить хрусткий розсипчастий продукт, який, до всього іншого, може зберігатися досить довгий час. Далі, ми більш детально поговоримо про цей продукт, ну а розповість нам про нього співробітник інтернет-магазину https://mygranola.com.ua/, в якому можна придбати високоякісну гранолу в Україні.
Гранола vs мюслі: в чому різниця?
І те й інше — суміш горіхів, злаків, сухофруктів, ось тільки:
- мюслі — це просто мікс горіхів з пластівцями;
- а гранола — проходить додаткові етапи запікання, а потім в правильних пропорціях міксується з шоколадом, добірним фундуком та іншими смачними інгредієнтами.
Мюслі складаються з сирих пластівців, їх можна їсти, заливши молоком чи йогуртом, а гранолою якщо є охота можна легко перекусити й просто так.
У мюслі досить часто кладуть велику кількість цукру, а нерідко в складі можна знайти обсмажені в олії горіхи, і пшеничне борошно, і крохмаль, що підвищує калорійність страви. У той час як гранолу готують з медом або сиропом, набагато рідше з маслом.
Мюслі — це мало горіхів і сухофруктів, доданих для смаку, та багато зернових пластівців. У гранолі ж половина складу припадає на додаткові компоненти — горіхи та ягоди.
Готуємо гранолу
Просто додайте молока, а краще — кефір, йогурт або сир. А зверху (це буде не просто смачно, але ще й дуже красиво!) - свіжі, сушені або сублімовані (попередньо їх потрібно замочити) фрукти та ягоди (полуницю, малину, вишню, черешню, чорницю, суміш лісових ягід і т. д.).
Приготування класичної гранола:
- Розігрійте духовку приблизно до 140 0 С.
- Змішайте в мисці сіль, пластівці, горіхи та цукор.
- На невеликому вогні нагрівайте воду, мед, корицю та рослинну олію.
- Вилийте суміш в сухі інгредієнти та добре перемішайте.
- Змастіть деко олією чи застеліть пергаментом, рівномірно розподіливши всю масу по листу.
- Запікайте 30 хв, час від часу перемішуючи, потім дістаньте з духовки, додайте сухофрукти та запікайте ще 10-15 хв до золотистого кольору.
- Остудіть та помістіть в банку зі щільною кришкою.