Головна : Новини

Особливості посуду з різних матеріалів

, 23:40
0 1385

Величезний вибір посуду є в супермаркеті "".

У скляному посуді можна випікати що Угодале. Вогнетривка скляний посуд зручна і добре миється, підходить для приготування їжі в духовці, мікрохвильовій печі, на плиті. Його недолік - крихкість.

Як доглядати за таким посудом?

У гарячу посуд не можна наливати холодну рідину: він може лопнути.
Якщо на деякий час налити в горщик воду, А потім обережно, не збовтуючи, вилити її, то при митті судини на стінках можна відчути слизьку плівку. Це ті шкідливі речовини, що містяться в рідині. Жоден фільтр так не очистить воду.

Глиняний посуд

Користуватися глиняним посудом можна як у газовій духовці, так і в мікрохвильовій печі. Пробязательно умовою є лише те, що в одному глечику можна готувати тільки одне блюдо. Або хоча б придбати три глечика: для перших страв, для других і компоту або компоту.

Якщо будете готувати, наприклад, компот в тому посуді, в якому перед цим готували борщ, то залишиться присмак.
Ще одним важливим свойством глини є те, що завдяки своїй пористості, вона дуже добре зберігає температуру. Мити такий посуд у жодному разі не можна миючими засобами, так як вони будуть потрапляти в структуру посуду, а потім і в їжу. Краще всього використовувати гарячу воду з сухою гірчицею або содою. Для глазурованої (з блискучою поверхнею) посуду такі условия не обов'язкові, але він і не має тих властивостей, у глиняного.

Зараз люди починають діставати з горищ старий бабусин посуд. То можна сказати, що поливи, які з'явилися в Україні в кінці 19 століття, привабливі на вигляд, але можуть бути небезпечними. Справа в тому, що для виготовлення таких полив використовували окись свинцю, а він має властивість частково розчинятися в солоній воді і кислої їжі.

Те ж відбувається і при тривалому приготуванні страв на вогні або при тривалому зберіганні продуктів в посуді. Краще використовувати сучасну посуд, тому окис свинцю при його створенні не використовують.

Щоб вибрати якісну сучасну глиняний посуд, досить поставити її на долоню і, тримаючи за дно, постукати по посудині пальцями. Якщо лунає дзвінкий звук, то виріб якісний, без дефектів, і прослужить він довго. Якщо ж звук буде глухим, то це свідчить про те, що посудина має брак.

Перед іспользованіем глиняний посуд потрібно додатково обробити, щоб убезпечити її від протікання. Для цього наповніть посудину молоком і поставте її в духовку, і прокип'ятіть 10 хвилин. Якщо немає молока, то можна змастити середину судини маслом або жиром.

Все про тефлоновою сковорідці

У магазині потрібно перевіряти, настоїть тефлон на посуді. Деякі виробники покривають чавунні сковорідки спеціальною фарбою, схожою на тефлонове покриття. У магазині вони можуть бути дешевше справжньою тефлоновою посуд, а можуть мати і таку ж ціну.

Тому беріть з собою в магазин магніт. До справжньою металевої тефлонового посуду він не залучатиметься, а до чавунної сковорідки з шаром фарби - тягнуться.

Рейтинг найбільш безпечного для здоров'я посуду

  • Посуд з вогнетривкого скла та кераміки;
  • Глиняний посуд;
  • Чавунний посуд;
  • Емальований посуд;
  • Посуд з нержавіючої сталі;
  • Тіфлоновая посуд;
  • Пластиковий посуд;
  • Алюмінієвий посуд.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ