Як правильно вибрати деко
Виробники пропонують широкий асортимент деків. Навіть найдосвідченіша господиня може заплутатися при настільки великому виборі. Тому сьогодні ми поговоримо про те, як правильно вибрати деко.
Запікати їжу в духовці набагато корисніше, ніж обсмажувати її на сковороді. Відомий факт - смажені страви шкідливі для печінки та інших органів, крім того, є першими ворогами здорового красивого тіла. Тому люди, які намагаються харчуватися правильно, дуже розумно віддають перевагу запіканню в духовці. При такому способі приготування їжі в продукті залишається більше корисних речовин (навіть більше, ніж при варінні). Крім того, можна взагалі не використовувати додаткові жири, що є і корисно, і економно. Незамінним у приготуванні смачних і корисних страв для сучасної господині стало деко. У ньому можна приготувати практично все. Більше інформації читайте на сайті: .
Що таке деко?
Деко - це універсальна чотирикутна посудина для запікання в духовці. Раніше вони були дуже важкими, без ручок і з високими бортиками. Виготовлялися вони з чавуну або заліза. Мити таку посудину було нелегко. Зараз же виробники стали робити деки різних форм і розмірів, в залежності від призначення, а також - з різних матеріалів. Навіть досвідчена господиня може заплутатися при настільки великому виборі.
Віді
- Найпоширеніші - це довговічні алюмінієві деки. Вони міцні і дуже добре проводять тепло, тому рівномірно нагріваються. Альо продукти, які містять кислоту слід готувати в інших деках, тому що алюміній може потрапити в їжу, вступивши в реакцію з кислотою, а це небезпечно для здоров'я. У таких випадках можна навіть відчути присмак алюмінію в роті.
- Не менш міцні сталеві листи. Їм не страшні подряпини. Вони не такі добрі, як алюмінієві, які проводять тепло, але зате зовсім не несуть загрози здоров'ю людини. Крім того, вони недорогі.
- Дуже популярні також тефлонові деки. Вони рівномірно нагріваються, їжа майже не пригорає, а після використання легко відмиваються.
- А вісь найбезпечнішими для здоров'я можна вважати набрали останнім часом популярність керамічні деки. Кераміка хімічно інертна, вона не вступає в реакцію з їжею і ніяких шкідливих речовин не виділяє. Недолік лише один - в міцності. При необережному поводженні його легко розбити. Хтось заперечить, що керамічний деко нелегко міті, альо це не так: якщо використовувати при митті соду, то всі труднощі відпадають. Приємним доповненням стані зовнішній вигляд керамічного дека. Як правило, вони мають гарний дизайн, тому страви можна подавати прямо в цій же формі на стіл, не перекладаючи в інший посуд. Зручно, чи не так?
Заощаджувати на покупці дек - погана ідея. Неякісна річ швидко стане непридатною, а то і зовсім зашкодить вашому здоров'ю. Правильно ж обраний деко, навпаки, буде зберігати корисні речовини у вашій їжі (зайві вітаміни ще нікому не були зайвими) і прослужити довгі роки.
Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.