Варення з айви: Як приготувати?
Справжня велика айва є рідкісним гостем в садах пересічних українців, часто тут можна зустріти лише її «молодшу сестру», що набагато кисліше і дрібніше, хоча вона також цвіте дуже красиво. На Півдні країни цей фрукт користується заслуженою народною любов'ю, оскільки айва дуже корисна, і з нього виходить просто чудове варення.
Сьогодні ми поговоримо про те, (золотих яблук) і розповість нам про це Анастасія Вороніна - головний редактор жіночого онлайн журналу bt-women.com.ua.
Класичне варення з айви
Класичний варіант варення з даного фрукта можна подати до чаю, наприклад, з сирниками або ж млинцями, а також застосовувати у вигляді начинки при приготуванні пирогів.
Інгредієнти:
- 1 кг айви;
- 1 кг цукру;
- 1 ст. води;
- 0,5 ч. л. лимонної кислоти.
Приготування:
Необхідно айву очистити від насіння і шкірки, а також вирізати всі темні точки. Далі необхідно нарізати плоди часточками товщиною від 1-го до 1,5 см, після чого покласти в посуд для варіння варення, далі залити водою, додати чверть ч. л. лимонної кислоти. Протягом 10 хв. бланшируйте, потім за допомогою шумівки треба витягнути в друшляк шматочки айви і дати їм трохи обсохнути.
Поки плоди будуть сохнути, у воду, де бланшировалась айва, потрібно буде засипати цукор, після чого зварити сироп. Далі в киплячу масу цукру необхідно буде викласти часточки айви і на середньому вогні варити їх приблизно 5-7 хв, знімаючи піну і, постійно помішуючи, після чого відставте в сторону і накрийте рушником.
Через 10-12 год. знову поставте наше варення на плиту і доведіть його до кипіння, після чого варіть протягом 5 хвилин на маленькому вогні, не забуваючи при цьому помішувати. Через пару годин (5 - 12) цей процес треба повторити ще 1-ин раз, правда час варіння необхідно збільшити до 10 хв, а за 5 хв до готовності необхідно додати залишки лимонної кислоти.
Отримане гаряче варення треба буде розлити в стерилізовані банки, а потім або закрити кришками, що загвинчуються, або закатати. Потім банки треба перевернути, дати охолонути, а також прибрати в прохолодне місце.
Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.