Головна : Новини

Домашній кухар: Особливості професії

, 15:28
0 1341

Домашній кухарДомашній кухар - це фахівець з унікальним досвідом роботи, який буде готувати смачно і різноманітно, враховуючи побажання і смаки кожного члена сім'ї. Як сказав колись Гордон Рамзі: «Щоб добре жити, треба добре їсти», і з цим важко не погодитися.

Велика родина, індивідуальні вподобання кожного з членів сімейства, спеціальні дієти в разі хвороби когось із домашніх або просто стиль життя (наприклад, вегетаріанство), окреме харчування для самих маленьких, такі особливі періоди в житті, як: пост або свята з наїздами численних гостей - в якийсь момент приготування починає забирати стільки сил і часу, що ви розумієте: пора шукати повара в родину (cook for the family, повара в семью).

Як правило, основні обов'язки кухаря в сім'ї в зводяться до наступного:

  • бути в курсі смакових переваг і особливостей раціону членів сім'ї;
  • готувати страви різної складності, в тому числі пісні, дієтичні, дитячі, страви системи «роздільного харчування» з урахуванням побажань і вимог членів сім'ї;
  • складання меню;
  • сервіровка столу;
  • зберігання продуктів відповідно до санітарних норм;
  • підтримання робочих інструментів, побутових приладів і кухонної зони в чистоті і порядку.

Також за вашим бажанням кухар може приготувати святкову вечерю, підготувати і організувати банкет в разі сімейного торжества, побалувати домашніх ароматною та свіжою випічкою власного приготування.

Вибираючи домашнього кухаря, необхідно звернути увагу на наступні моменти:

Обов'язкова наявність медичної книжки і відмінне здоров'я в цілому;

  1. Уміння смачно готувати страви різної складності, підтверджене наявністю розряду або рекомендаціями з сім'ї, де кандидат працював раніше;
  2. Знання різних раціонів харчування: дитячого, системи роздільного харчування, вегетаріанських, дієтичних і пісних страв;
  3. Знання різних кухонь світу - європейської, української, російської, кавказької, італійської (на ваш смак) і їх особливостей;
  4. Досвід в складанні меню різної складності і на різну кількість осіб;
  5. Досвід в сервіровці столу для різних домашніх заходів (святкова вечеря, фуршет, дитяче свято, банкет та ін.);
  6. Щоденне складання списку продуктів і кошторису для їх покупки, закупівля продуктів в разі потреби і звіт по чеках.

При необхідності кухар допоможе оптимізувати раціон членів вашої родини, підказавши як знизити калорійність улюблених страв і при цьому зберегти їх унікальний смак і аромат. Окрім того, знавець своєї справи зорієнтує вас в непростому виборі побутової техніки для кухні.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ