Глюкосил
Роль вуглеводів у житті людини важко переоцінити. Це один з найважливіших харчових компонентів. Ці речовини мають солодкий смак, і любов до солодкого має глибокі еволюційні корені. На зорі свого розвитку людина зрозуміла, що їжа з цим смаком дає значну кількість енергії.
Причина в тому, що глюкоза, яка є структурною ланкою будь-якого вуглеводу - це основна і універсальна енергетична валюта для будь-якої клітини організму. Вона потрібна так само, як вода і кисень.
Глюкоза, потрапивши в клітину, зазнає ряд хімічних перетворень, і врешті-решт, розпадається до молекул води і вуглекислого газу, які виводяться з організму. Вивільнена в результаті цих реакцій енергія запасається організмом у вигляді та забезпечує його життєздатність.
В деякі тканини організму глюкоза може проникати сама, наприклад, головний мозок може використовувати її як джерело енергії (причому тільки її!), І для засвоєння глюкози мозок не потрібні «помічники». тільки молекулу глюкози, причому для її засвоєння мозку не потрібен гормон інсулін
Більшість же інших органів і тканин є інсулінозалежним, тобто, для повноцінного засвоєння і переробки глюкози клітиною необхідна присутність гормону підшлункової залози - інсуліну. При його недостатності (цукровий діабет 1-го типу) або порушенні механізму взаємодії інсуліну з клітинами організму (цукровий діабет 2-го типу) глюкоза накопичується в крові у великих кількостях, а більшість клітин організму позбавляються основного джерела енергії. Без інсуліну проникність клітинної мембрани для глюкози падає в 20 разів, і клітини помирають від голоду, а розчинений у крові надлишок цукру отруює організм.
У 2005 році в світі налічувалося понад 150 млн. хворих на цукровий діабет. Близько 15% з цих людей хворіють на діабет першого типу - в їх підшлунковій залозі інсулін не синтезується зовсім або проводиться у вкрай малій кількості. Найчастіше причиною такого діабету типу стає збій в імунній системі: лімфоцити починають руйнувати клітини підшлункової залози, які синтезують інсулін, приймаючи їх за ворогів. Інші 85% хворі на діабет другого типу. - Інсулін в їх організмі виробляється, але частково або повністю не діє на мембрани клітин. Найчастіше порушення синтезу мембранних білків - рецепторів інсуліну пов'язане з хронічним переїданням і ожирінням.
При такій формі діабету можна підтримувати себе у відносно непоганому стані за рахунок низькокалорійної дієти з мінімумом вуглеводів, у разі призначення лікарем - приймати препарати, що знижують рівень глюкози в крові. Але, як відомо, найкраще лікування - це профілактика, особливо у зв'язку з тим, що в світі зростає число з несприйнятливістю клітин до інсуліну - інсулінорезистентністю.
У розвитку цього стану велику роль відіграє пасивність скелетних м'язів. У здорових людей до 80% всієї надходить глюкози утилізується скелетної мускулатурою. Враховуючи рівень гіподинамії в сучасному суспільстві, необхідно вживати заходів для підтримки фізіологічного стану обміну глюкози за допомогою речовин природного походження, оскільки резистентність до інсуліну підвищує ризик розвитку цукрового діабету, особливо на тлі генетичної схильності до нього
Для того, щоб попередити розвиток патології обміну речовин, в тому числі, вуглеводів, необхідно:
• Регулярно виконувати фізичні вправи, давати навантаження скелетних м'язів
• Правильно харчуватися, уникаючи надмірного споживання цукру і тваринних жирів
• Забезпечити активне засвоєння глюкози клітинами і збереження їх чутливості до інсуліну за допомогою біоактивних фітокомплексів.
Ідеальним засобом для цієї мети служить Комплекс Глюкосил від Компанії Артлайф. Він створений з метою оптимізації рівня глюкози в крові і нормалізації вуглеводно-жирового обміну, а також відновлення та підтримки функціональної активності клітин підшлункової залози
Склад комплексу дозволяє йому виконувати м'яку, але при цьому ефективну підтримку і корекцію обміну речовин. Далі - за таблицею.
Інгредієнт |
Дія |
чорниця |
Антиоксидантну, сосудоукрепляющее, цукрознижуючу |
Береза |
Сечогінну, антибактеріальну, дезінфікуючу |
брусниця |
Антимікробну, сечогінну, в'яжучу і протизапальну |
Артишок |
Холестеринопонижуючу, жовчогінну, антисептичну |
звіробій |
В'яжучу, протизапальну, тонізуючий, спазмолітичну |
кропива |
В'яжучу, сечогінну, кровоспинну, імуностимулюючу |
дивосил |
Протизапальну, жовчогінну, що регулює травлення |
горець пташиний |
Антиоксидантну, загальнозміцнюючу, протизапальну, сечогінну |
м'ята перцева |
Заспокійливу, спазмолітичну, болезаспокійливу |
Лопух |
Заспокійливу, спазмолітичну, болезаспокійливу |
Малина |
Потогінну, жарознижувальну, протизапальну, глюкозорегулюючу |
полин |
Протимікробну, противоглистну, протизапальну |
Імбир |
Антиоксидантну, протизапальну, спазмолітичну |
часник |
Цукрознижуючу, сечогінну, сильну противоглистну, противірусну і протимікробну, болезаспокійливу |
Гінкго білоба |
Розширення судин, зміцнення венозної стінки, поліпшення метаболізму |
Октакозанол |
Антигіпоксичну, холестеринопонижаючу, покращує обмін вуглеводів в м'язах |
Папаїн |
Протеолітичну, протизапальну, імуномодулюючу |
Бромелайн |
|
Вітаміни А, Е, С |
Антиоксидантну, судинно-зміцнювальну, протизапальну, коллагено- утворюючу |
Вітаміни групи В (В1, В2, В6, В3, В5, біотин) |
Нормалізація жирового, вуглеводного обмінів, підтримка структури периферичних нервів, профілактика порушення чутливості і діабетичної нейропатії |
Вітамін В12 та фолієва кислота |
Антигіпоксичну, протианемічну |
Вітамін Д |
Забезпечує засвоєння кальцію, підвищує щільність кісткової тканини |
Рутин, кверцетин |
Протизапальну, протинабрякову, сосудоукрепляющее, противосклеротическое, протиалергічну, м'яку спазмолітичну |
Цинк |
Імуностимулюючу, протиатеросклерозну, сприяє синтезу білка |
Марганець |
Регулює обмін речовин, метаболізм інсуліну, холестерину |
Хром |
Цукро-регулюючу, відновлює нормальну толерантність до глюкози, підвищує чутливість клітин до інсуліну |
L-Карнітин |
Ліпорегуліруючу, нормалізує жировий обмін в печінці, покращує забезпечення енергією м'язову тканину |
Кофермент Q 10 |
Антиоксидантну, забезпечує вироблення енергії на клітинному рівні |
Ефективність комплексу доведена клінічно. У випробуваннях комплексу взяли участь 98 пацієнтів з цукровим діабетом 2 типу у віці від 47 до 60 років і з тривалістю захворювання від 3 до 25 років. До основної групи увійшли 44 пацієнта, вони брали комплекс «Глюкосил» на тлі цукрознижувальної терапії фармпрепаратів, контрольна група було сформовано з 44 осіб, які брали тільки фармакотерапію. Курс спостереження склав 1 місяць.
Вже до кінця другого тижня пацієнти приймали комплекс «Глюкосил» відзначали поліпшення самопочуття, зменшення спраги та сухості в роті, а під кінець спостереження вдалося відзначити у них зниження індексу маси тіла.
Рис. Динаміка індексу маси тіла у обстежених пацієнтів з цукровим діабетом 2 типу.
Дослідження вмісту глюкози в капілярній крові натще і після прийому їжі показало, що до кінця курсового прийому комплексу «Глюкосил» у пацієнтів, його приймали, зменшується вміст глюкози в крові, що свідчить про більш повноцінному її засвоєнні клітинами організму.
А) початок спостереження
Б) кінець спостереження
Рис. Динаміка вмісту глюкози в крові натще і після прийому їжі у обстежених пацієнтів з цукровим діабетом 2 типу
Нормалізація обміну вуглеводів під впливом комплексу «Глюкосил» спричинила за собою позитивні зміни жирового обміну, зокрема, було відзначено зниження рівня загального холестерину у пацієнтів приймали комплекс «Глюкосил»
Рис. Динаміка вмісту загального холестерину в крові натще і після прийому їжі у обстежених пацієнтів з цукровим діабетом 2 типу
Високий вміст тригліцеридів у крові говорить про несприятливий прогноз розвитку цукрового діабету. Зниження цих речовин під впливом курсового прийому комплексу «Глюкосил» по відношенню до початкових показників вмісту тригліцеридів у крові говорить про профілактичний ефект комплексу щодо негативної динаміки цукрового діабету.
Рис. Динаміка вмісту тригліцеридів в крові натще і після прийому їжі у обстежених пацієнтів з цукровим діабетом 2 типу
Науково-обгрунтоване поєднання інгредієнтів комплексу «Глюкосил», збалансоване з урахуванням особливостей харчування, рухової активності і потреб організму, сприяє оптимізації рівня глюкози в крові, покращує функції підшлункової залози і травної системи в цілому, активує процеси мікроциркуляції, нормалізує вуглеводно-жировий обмін.
Показаннями до застосування комплексу «Глюкосил» служать наступні стани:
· Профілактика і корекція порушень функцій організму при цукровому діабеті I і II типів різного ступеня тяжкості, а також при порушенні толерантності до глюкози
· Потреба в оптимізації вуглеводно-жирового обміну
· Зниження функції підшлункової залози і травної системи в цілому
· Профілактика атеросклеротичних змін в судинах
· Хронічні неінфекційні захворювання шлунково-кишкового тракту