Корисна інформація про ягодах годжі
Останнім часом часто використовуються екзотичні ягоди годжі. Чим вони корисні і як потрібно їх є - миспробуємо відповісти саме в цій статті.
Що собою являють ягоди годжі?
Вся інформація про ягодах береться на результатах лабораторних дослідженнях. Якщо не брати до уваги відомості про чудотворних властивості ягід годжі, про що ми можемо прочитати в інтернеті, то відомостей про дослідження, які проводятьна людях практично немає. За інформацією кілька журналів результати досліджень вказують на те, що в цих ягодах є велика кількість протеїну, антиоксидантів і полісахаридів.
Ягоди мають і такі можливо, які стимулюють клітини імунітету. На жаль, даних про те, як впливає ягідний сік на організм людей - ні.
Про те, щов ягодах є активні полісахариди в соку потрібно говорити тільки на результатах лабораторних досліджень. А що стосується природних умов, то наявність антиоксидантів в організмі людини, яка вживає такі ягоди - не підтверджено.
Як правильно вживати ягоди?
Ягоди годжі на сьогодні можнакупити переважно в сушеному віде.Купіть можна в магазині "Дюка плюс" (dukanplus.ru). Їх використовують як сухі сніданки, наприклад, з молоком або ж з йогуртом, а також їх додають в салати: фруктові та овочеві. Тобто, використовують ягоди, як і решта будь-які сухофрукти, тому можливості цих ягід величезні. Можна вимочити їх і у воді, толи ягода стане схожа на свіжу.
Ягоди можна заварити як чай і використовувати в якості засобу, що заспокоює. Причому, ягоди можуть підійти для людей різного віку. Найбільш оптимально вживати їх щодня в кількості не більше 20-40 г на день.
Чи є побічні ефекти вживання цих ягід?
Побічні ефекти вживання ягід годжі дійсно є. Люди, які мають схильність до виникнення алергії на пилок, можуть навіть отримати алергічну реакцію. Крім цього, деякі люди скаржаться на болі в животі. У цих випадках потрібно негайно припинити вживати сік з ягід або ж їх екстракти. Іноді виникає проблема, якаховається не в самих ягодах, а у використання консервантів. Обов'язково потрібно перевіряти інформацію про використання консервантів в продукті. Наприклад, консервант Е-220 викликає в людини деякий нездужання, головний біль, нудоту і пронос.
Деякі ж люди, які часто вживають ягоди годжі, помітили, що у них з'явилося безсоння. З цього виходить, що на ніч ці ягоди не потрібно їсти. Обов'язково будьте обережними тоді, коли ви купуєте ягоди, адже вони мало чим відрізняються од інших ягід. Тому часто їх продають і в гнилому вигляді.
Важливо знати те, що не все, що є модно є високої якості і має сертифікат, що цьому відповідає. До речі, сертифікаціяобов'язково повинна бути як біологічна, так і екологічна.
І, врешті-решт, ягоди годжі є дуже корисні і смачні, але ніколи не забувайте, що дійсно вони корисні тоді, коли є привезені з Тибету. А ось ті, що культивують в Іспанії і потім намагаються продати в магазинах, не завжди мають ті властивості, які делают ці ягоди корисними і дуже популярними