Головна : Новини

Харчові поліоли: що вони собою представляють?

, 11:05
0 1019

Харчові поліоли або іншими словами цукрові спирти часто використовують в якості засобів, які підсолоджують їжу. Вони часто використовуються у виробництві кондитерських виробів, тому мають широке застосування у виробництві дієтичних продуктів, нутрицевтиків, фармацевтичної продукції, косметичних препаратів, поверхнево-активних речовин саме в побутовій хімії.

Для того, щоб добре засвоїлися зовсім не потрібно виділення людським організмом інсуліну. Ці цукрові спирти (тобто поліоли) найчастіше застосовуються при виробництві різних харчових продуктів, які піддаються термічній обробці, але при тому важливо взяти до уваги, що їх пряме розчинення у воді найчастіше відбувається з поглинанням тепла. До речі, більше інформації ви знайдете на сайті: http://x-prod.ru/dobavki/354-polioly.html.

Цукрові спирти якщо їх порівнювати з цукрами звичайно асимілюються меншим числом мікроорганізмів, і саме тому вони менше піддаються мікробіологічному розкладання.

Сорбіт (або ж сорбітол), відомий як глюцит - це шестиатомный спирт, який володіє солодким смаком. Він давно зареєстрований, як харчова добавка Е420. Сорбіт зазвичай застосовують як замінник цукру, але при цьому його ви можете зустріти в багатьох дієтичних продуктах і навіть дієтичних напоях.

Речовину вважають відомим харчовим підсолоджувачем, тому що воно дозволяє забезпечити нормальне кількість калорій / або енергії для дієти — 2.6 кілокалорій (11 КДж) на один грам, проти 4 кілокалорій (17 КДж) у звичайного цукор (64 % від калорійності сахарози), причому тут солодкість є меншою майже на 40 %.

Нині в технологіях виробництва сучасної косметики сорбіт використовують як гігроскопічне речовина і якісний загусник. Деякі прозорі гелі ви можете зробити лише з його використанням, тому що нього високий показник заломлення. Іноді ця речовина використовують в якості гігроскопічного речовини при виготовленні сигарет.

Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ