Що потрібно знати про алкоголь?
Всі знають, що багато пити - шкідливо, але коли саме «у світові» переходити в «багато» точно не знає ніхто, тому для початку потрібно визначитися, в яких дозах алкоголь може допомогти, а в яких тільки шкодити. Про це нам розповість редактор порталу .
Алкогольні напої називають міцними, часто маючи на увазі ті, що алкоголь зігріває, проте це не зовсім так
При охолодженні дійсно будуть корисні тільки 50 мл горілки. Це розширити судини і нормалізує кровопостачання. Все, що буде випито понад цієї дози, тільки створить ілюзію тепла за рахунок того, що посилиться кровотік до шкіри. Це означає, що посилиться теплообмін і тіло почне охолоджуватись ще швидше.
Деякі считают, що алкоголь посилює апетит
Насправді це відноситься тільки до 20-25 мл коньяку або іншого міцного напою, випитого за 15-25 хвилин до їжі. У малих дозах алкоголь дійсно впливає на центр насичення і активує його, але пити потрібно заздалегідь, а не під час їжі. З іншого боку, алкоголь, випитий натщесерце, дуже шкідливий для слизової шлунка, так що доводиться вибирати - або заробляти гастрит, або бути без апетиту (який, як відомо, і сам прийде під час їжі).
Спиртні напої можна використовувати як антидепресант
Наприклад, після напруженого робочого дня, тільки доза не повинна перевищувати 20-30 мл горілки, коньяку або бренді або 150 мл вина. Велика доза лише посилює втому і веде до депресії або до алкогольної ейфорії, наслідки яких далекі від зняття стресу, заради якого, власне, напій і був випитий.
Маленькі дози алкоголю здатні розширювати судини
Це правда, але одночасно з цим частішає починає битися серце, від якого безпосередньо залежить артеріальний тиск, саме тому алкоголь, всупереч поширеній думці, не знижує його і не може можуть застосовуватися як ліки при гіпертонії.
Міцний алкоголь також не може бути ліками при застуді, він не підвищує імунітет і не бореться з хвороботворними бактеріями
Єдиний алкогольний напій, який можна приймати під час простуди - це підігріте вино. У невеликих кількостях воно стимулює імунну систему організму.
Деякі считают, що алкоголь може підвищити працездатність
Згадати хоча б крилату фразу «без пляшки не розберешся», промовленої в кожній слушній нагоді. Ця думка неправильна. Маленькі дози алкоголю підсилюють швидкість рухових, а також розумових реакцій, але якість виконання роботи помітно знижується, що кидається в очі відразу ж після протверезіння.
Одна з найпоширеніших помилок - це ті, що пиво не є алкогольним напоєм
Вірніше, всі знають, що пиво - це алкогольний напій, тільки не сприймають його серйозно, вважаючи, що пара пляшечок пива (із вмістом спирту 5-7 %) в день жодним чином не може зашкодити здоров'ю. Незважаючи на те, що пиво є легким (слабоалкогольних) напоєм, воно так само негативно впливає на печінку і серце, як і міцні алкогольні напої.
Ну і наостанок кілька правил:
- Алкогольні напої повинні бути якісними. Навіть у найдорожчому коньяку міститься етиловий спирт, одним з продуктів розпаду якого є оцтовий альдегід, що негативно впливає на нервову систему. Що вже говорити про дешеву горілку, домашні настоянки на неочищеному спирті і численні алкогольні підробки. У них містяться сивушні масла, які багаторазово підсилюють токсичну дію алкоголю;
- Міцні напої завжди потрібно закушувати, великою кількістю гарячих і жирних страв, які пригнічують всмоктування спирту в кров і зменшують вираженість сп'яніння;
- Почавши пити, пам " ятайте, ЩО ВИ П'ятому ЄТЕ, ДЕ, СКІЛЬКИ І З КИМ - ця нескладна фраза є головним законом культури споживання алкоголю. Виконуючи цей закон, Ви будете отримувати від алкоголю тільки задоволення, а він, у свою чергу, на знак подяки подарує Вам гарний настрій, здоров'я і довголіття.
Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.