Квашена капуста: Корисні властивості
Квашена капуста ось уже кілька століть вважається улюбленою стравою серед нашого населення. Свою затребуваність вона отримала завдяки унікальному складу і особливому смаку. На Русі капуста, приготовлена шляхом квашення, була частиною трапези як в простій селянській родині, так і в вищому суспільстві.
Крім своїх смакових якостей цей продукт багатий величезною кількістю корисних властивостей. У народі цей продукт здавна використовується в лікувальних і профілактичних цілях. Його сік застосовують для лікування безлічі захворювань. На сьогоднішній день квашена капуста є дуже популярною. Її використовують в кулінарії, косметології, нетрадиційній медицині та дієтології. Про те, яким властивостями володіє цей продукт і в чому заключається користь квашеної капусти для здоров'я можна прочитати на сайті http://tvoya-life.ru/.
Корисні властивості квашеної капусти для здоров'я
Користь даного продукту для здоров'я величезна. Він благотворно позначається на роботі всього організму:
- Квашена капуста неймовірно корисна для шлунково-кишкового тракту. Її вживання покращує травлення, нормалізує обмін речовин і усуває запори. Молочні бактерії, що утворилися під час квашення капусти, підтримують здорову мікрофлору кишечника і знищують шкідливі мікроорганізми;
- До складу квашеного продукту входить дуже рідкісний вітамін U, який нормалізує кислотність в шлунку і сприяє загоєнню ерозій і виразок, що утворюються на слизових шлунково-кишкового тракту. Цей компонент допомагає організму розпізнавати різні шкідливі мікроорганізми і усувати їх;
- Капуста дуже корисна для серцево-судинної системи. Речовини що входять до її складу сприяють зниженню рівня холестерину і нормалізують кровообіг. Її вживання сприяє розщепленню холестеринових бляшок, а також знижує ризик розвитку атеросклерозу і різних захворювань серцево-судинної системи;
- Користь квашеної капусти полягає в її сприятливому впливі на нервову систему. Продукт містить багатий комплекс вітамінів, в тому числі і компоненти групи В, які усувають дратівливість, нервозність і порушення сну;
- Квашена капуста вважається відмінним властивістю для профілактики дисбактеріозу;
- До складу продукту входить велика кількість аскорбінової кислоти (у квашеній капусті її більше ніж у лимоні), яка підвищує імунітет. Періодичне споживання капусти в невеликих кількостях в їжу підвищує стійкість організму до вірусних і бактеріальних інфекцій;
- Капустяний розсіл допомагає боротися із зайвою вагою. Його рекомендують вживати в період схуднення, так як він виводить токсини і шлаки, а також усуває запори і прискорює метаболізм;
- Квашена капуста є відмінним засобом від глистів і різних паразитів. Її корисно вживати в цілях профілактики як дорослим, так і дітям (але з 9-10 років).