Ножі Arcos: Основні переваги
Європейські традиції металообробки сильні не тільки в Німеччині. Не менш авторитетна в цій області є ще й Іспанія. Своїми ножами високої якості славиться на весь світ іспанська фірма Arcos (до речі, в Україні ножі цього бренду можна купити в інтернет-магазині https://arcos.com.ua/). Це обумовлено тим, що в Іспанії традиції виготовлення зброї, які з'явилися в середні століття, в наш час трансформувалися в виробництво більш мирної продукції, хоча старовинні секрети та технологічні напрацювання дбайливо зберігаються і розвиваються.
Чому варто зупинити свій вибір на ТМ Arcos?
Фірма Arcos - найбільший виробник ножів (причому для самих різних цілей) в Іспанії. Початок діяльності фірми в 1875 році пов'язаний з виробництвом кинджалів, ножиць і невеликих ножів. Асортимент фірми з міста Альбасете згодом змінювався, кинджали і невеликі ножі ставали неактуальними і серйозний прибуток не приносили, і нині компанія спеціалізується на різного роду ножах для самих різних цілей, в тому числі і на кухонних моделях.
Стратегія фірми виявилася правильною - хороший попит на якісний кухонний інструмент по всьому світу дозволив фірмі перетворитися з невеликого цеху в серйозне підприємство. Arcos є не тільки фірмою європейського рівня, а й одним з найбільших, а точніше, другим виробником на світовому ринку ножів взагалі.
Як і у будь-якого успішного підприємства, у Arcos є кілька фундаментальних складових успіху. Це:
- особливості матеріалу;
- технологія;
- ефективна цінова політика.
Основні переваги ножів Arcos
Сталь, з якої зроблені ножі Arcos, має в своєму складі легуючі добавки (ванадій і молібден). Завдяки оптимальному балансу компонентів така сталь дуже стійка до хімічних і механічних впливів. Саме ці якості особливо цінні для кухонних ножів, умови застосування яких - як хімічні, так і механічні - далеко не найпростіші для металу. Твердість сталі ножів АРКОС дуже висока і є гарантією їх довговічності і зносостійкості.
Технологія «Sub Zero» є важливим нововведенням ТМ Arcos, оскільки дозволяє отримувати вироби високої твердості, і до того ж корозійно-стійкі (що дуже важливо для кухонних ножів і взагалі всього кухонного начиння). Суть даної технології полягає в тому, що при загартуванню сталь нагрівається до 1100 0 С, а потім охолоджується до -100 0 С. Відмінність цієї технології від звичайної заключається в тому, що звичайна технологія передбачає охолодження сталі лише до 0 градусів.
Ковані ножі, які виробляє Arcos, мають ряд переваг. Перш за все, це надійність, оскільки заготівля ножа виковується єдиною деталлю. Такий ніж, будучи монолітним виробом, володіє особливою міцністю і довговічністю. При цьому шліфується повністю все лезо, і, не дивлячись на те, що це призводить до більш високої вартості виробу, якість такої обробки повністю виправдовує себе. А ось на ножах, виконаних з листової сталі, шліфується тільки та частина леза, яка знаходиться безпосередньо у ріжучої кромки, тому ці ножі дешевші.
Важливим ергономічним елементом будь-якого ножа є ручка. Саме від неї залежить, наскільки зручно ніж «лежить в руці», а це самим прямим чином позначається як на безпеку роботи, так і на її якості.
Аrcos застосовує на ручках своїх ножів спеціальний пластик. Він дуже зносостійкий, і стійкий до проникнення в нього вологи і жиру. Особливість ножів Аrcos - герметичне прилягання пластика до металу, що виключає можливість забруднення. Це забезпечує хорошу гігієнічну безпеку, особливо якщо ножі застосовуються професіоналами при приготуванні їжі для ресторанів, де вимоги гігієни особливо суворі через велику кількість обслуговуваних людей.