Новий рік без олівє: рецепти від Євгена Клопотенко
Уявім, що зник майонез. Прямо перед Новим роком. Що станеться? Народ буде вкрай схвильований. Все, свято можна скасовувати — Дід Мороз не полізе в ту хату, де немає олів'є. Країну накриє сірість та депресія... А потім голодний мозок відкине всі ці похмурі припущення, трохи заспокоїться і спробує підкинути якісь альтернативні варіанти. І виявиться, що у світі є інша їжа. Смачна та не менш святкова. Не вірите? Два рецепти Эвгена Клопотенка — відомого шеф-кухара та кулінарного експерта, покажуть вам, що є щось крутіше, ніж олів'є. Нумо їх розгляньмо.
Теплий салат з телятиною та вишнею
Підходимо до самого животрепетного питання. Якщо не олів'є, то що? Просто листя салату, ніжне м'ясо та соус з вишнею, який змінить абсолютно все.
Інгредієнти:
- мікс салатів - 200 г;
- теляча вирізка - 150 г;
- вишня (заморожена) - 100 г;
- соєвий соус - 2 ст. л.;
- оливкова олія (для смаження);
- цукор - 1 ч. л.;
- бальзамічний оцет - 1 ч. л.;
- сухий перець чилі (декілька пучків);
- сіль за смаком.
Спочатку приготуйте соус: в невеликій каструлі нагрійте соєвий соус, бальзамічний оцет, заморожену вишню та цукор. Варіть соус, поки він трохи не загусне. Телятину наріжте тонкими слайсами та обсмажте на сковороді з оливковою олією, додавши трохи солі та пластівці перцю чилі. У салатницю викласти листя салату, зверху на нього — викладіть м'ясо і заправте вишневим соусом.
Бутерброди з буряком і салямі
Ковбасна нарізка та хліб під неї — це типова закуска на новорічному столі. Але давайте її трохи змінимо. Візьмемо все той же хліб, але намажемо його крем-сиром, зверху викладемо кубики хрусткого буряка, трохи пряної салямі та збризніть все це оливковою олією.
Інгредієнти:
- багет або хліб для тостів - 4 шматки;
- буряк (відварений) - 100 г;
- оливкова олія - 2 ст. л.;
- крем-сир - 100 г;
- салямі - 100 г;
- чорний перець (мелений) - за смаком.
Салямі ріжемо тонкими смужками, а буряк — невеликими кубиками. Хліб змащуємо товстим шаром крем-сиру, викладаємо оливки, салямі та буряк. Далі, поливаємо його оливковою олією й посипаємо свіжомеленим перцем.