Головна : Новини

Готуємо смачно будинку

, 23:40
0 228

Прості коржі з маком

Для макової заправки: півтори склянки маку, 2 літра холодної кип'яченої води, півсклянки цукру.

Для коржів: 5 склянок борошна, 1 яйце, півтори склянки кислого молока (сироватки або води, або довільна суміш сметани, кефіру з водою), 1-2 столові ложки цукру, 1 чайна ложка солі, 1 чайна ложка соди.

  • За два-три години до випічки коржів приготуйте макову заправку. Промийте і залийте крутим окропом мак. Дайте йому постояти. Зцідіть воду, розітріть макогоном мак (дерев'яним товкачиком), додайте цукор і залийте холодною кип'яченою водою.
  • всипте борошно сіль, цукор і соду, додайте яйця, влийте кисле молоко (воду), перемішайте тісто, розкачайте, посипаючи борошном, товщиною до 1 див.
  • Покладіть тісто на деко для випічки і ножем зробіть надрізи у вигляді клітинок 5х5 см, потім проколіть кожну клітинку в декількох місцях виделкою. Випікайте 10-15 хвилин.
  • Ще теплий корж розламайте на квадратики, складіть їх на блюдо, щедро полийте солодким макової заправкою і подавайте до столу.

 Пиріг з маком і медом

пиріг з маком і медом? Читайте далі...

На 3 яйця: півсклянки молока і так само півсклянки ложки солі, 1 склянка цукру-піску (невеликий), 1 пакетик ваніліну або ванільного цукру, півсклянки рафінованого масла або 100 г вершкового масла, 2 склянки борошна (краще брати вищого сорту), півпачки розпушувача для печива (або 1 чайна ложка соди , погашеної оцтом або лимонною кислотою), півсклянки маку, 2 ст. ложки рідкого меду.

  • Розітріть яйця з цукром, поки ця маса повністю не побіліє і не розчиниться цукор. Додайте сіль і ванілін. Поступово долийте молоко кімнатної температури і масло або розтоплене масло.
  • В іншому посуді потрібно змішати просіяне борошно, розпушувач і сухий мак.
  • З'єднай борошно з молочно-яєчною масою, перемішайте. Викладіть ваше тісто в добре змащену маслом і посипану борошном торта або металевий лист.
  • Випікайте в дуже розігрітій духовці, але пам'ятайте, що температуа повинна бути 180 градусів на 30-35 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою або тонким ножем (при витяганні вони повинні бути сухі). 5. Вийміть з духовки. Прямо у формі ще гарячий корж полийте тонкою цівкою рідким медом. Дайте охолонути, наріжте квадратами або ромбами. Зверху посипте тертими волоськими горіхами або прикрасьте ягодами малини і ожини.

 Лимонно-макові кексики

1 яйце, 1 склянка борошна, півсклянки молока, півсклянки цукрової пудри, цедра половини великого лимона, 1-2 столові ложки маку, 50 г розтопленого вершкового масла, щіпка солі, 1 чайна ложка розпушувача для печива.

  • Яйце збийте з молоком і цукром (вручну або в блендері). Борошно змішайте з розпушувачем і дрібкою солі. З'єднайте всі разом, додайте розтоплене масло, мак і цедру. Все швидко перемішайте до однорідної маси. Наповніть нею силіконові або паперові формочки для кексиків (не до кінця, а на дві третини). Можна використовувати металеві формочки- «кошики», але їх треба змастити жиром і посипати борошном. Випікайте при температурі 180 градусів 10 хвилин.

 

Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ