Головна : Новини

Безпечний шашлик: Правила приготування

, 13:52
0 336

шашликЯк свідчить набивший оскому плакат: «Сонце, повітря і вода - наші кращі друзі!». Ще в цю компанію проситься ароматний, соковитий, з легкою хрусткою скоринкою шашлик. І найкраще буде, якщо його при вас приготує професійний кулінар східної зовнішності, володар м'язистих, засмаглих рук. За відсутності такого можна обійтися і своїми скромними силами.

«Верчене» м'ясо було ще в традиціях російської середньовічної кухні. Астраханські і кримські татари підказали менш витратний і трудомісткий спосіб - шашлик. Слідом за появою нового варіанту обсмажування м'яса в лексикон увійшли такі слова, як: мангал, шампур, шашлик. Ці іменники навіюють думки про ситну і довгоочікувану трапезу.

Особливості шашлика

Але є в шашлику і приховані неприємності, в яких ми спробуємо розібратися і розповість нам про них співробітник шашличної https://shashlik1.ru, в якій безпосередньо можна замовити собі шашлик з доставкою по Москві:

  • Шашлик - це блюдо далеко не дієтичне. Зайві калорії чекають кожного;
  • Можуть бути труднощі і з перетравлюванням. М'ясо, приготоване на вугіллі - це нелегка їжа навіть для здорового шлунку. А для зніженого харчуванням рафінованими продуктами і поготів. Особливо, якщо ви робите шашлик з баранини;
  • Використання кефіру в якості маринаду для шашлику може привести до печії і здуття живота у людей з нестійкою кислотністю;
  • Шашликом не варто гратися людям, страждаючим гастритом, холециститом і виразковою хворобою. Особливо не варто налягати на гострі соуси, маринади, жирне м'ясо або обсмажену скоринку;
  • Жирні шматочки при обсмажуванні виділяють нітрозаміни. Це сильні канцерогени. Причиною злоякісних пухлин може бути і бензапірен. Він знаходиться в складі випарів, які утворюються, коли жир потрапляє на гаряче вугілля. Від апетитною піджареної скоринки теж варто відмовитися;
  • У м'ясі слабкої або середньої прожарки можуть бути трихінели, або інші паразити, що викликають такі хвороби, як фінноз та токсоплазмоз.

Правила приготування безпечного шашлику:

  1. Правильно вибирайте м'ясо для шашлику в великих магазинах та на критому ринку, де воно піддається державному контролю;
  2. Не беріть обвітрені шматки, які неприємно пахнуть, покриті нерівномірними плямами;
  3. Маринуйте шашлик самі. Готове магазинне блюдо може увібрати з маринаду багато консервантів і підсилювачів смаку;
  4. Не використовуйте алюмінієвий посуд. З нього під впливом маринаду виділяють шкідливі речовини;
  5. Перед тим, як викласти м'ясо на решітку, промокайте його серветкою після маринаду і зріжте зайвий жир.

Шашлик, зроблений зі свинини, легший для шлунка, оскільки температура плавлення сала нижча, ніж у м'яса, що робить можливим приготування шашлику при більш низьких температурах. Отже, вино і слабоалкогольні напої не протипоказані. Але найбезпечніші для шлунка продукти - це запечена риба або курка.

Для отримання деревного вугілля перевагу варто віддати листяним породам дерев (вільсі, осиці і березі). У хвойних занадто багато смоли і такі дрова збільшують канцерогенну небезпеку, коли жир потрапляє на вугілля. Для пікантного запаху можна додати кілька гілочок ялівцю. Найбезпечніше для шашлику вибрати деревне вугілля з пакетів:

  • Не готуйте вугілля з будівельного сміття або фарбованих дощок;
  • Намагайтеся не збризкувати шашлик, щоб він рівномірно присмажився;
  • Захист шашлику від канцерогенів і мікробів забезпечить маринад з оцту, кислого соку або вина;
  • Кращий гарнір для шашлику - це морська капуста;
  • Запивати готове м'ясо корисно зеленим чаєм або цитрусовим соком;
  • Від пересмаженої скоринки варто відмовитися людям, що мають проблеми з шлунково-кишковим трактом.
Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ