здоровье, артлайф, арт лайф, health, artlife   Мапа сайту art life

+38 (067) 6802411



 Російський  Український  Англійський     
 Артлайф Україна, Київ
артлайф

Як вибрати посуд для сервірування столу?

Червень 01 2018

посуд для сервірування столуМало хто навіть з найкращих господинь знає, як правильно сервірувати стіл. Які тарілки варто ставити відразу, які подавати пізніше? В якій послідовності повинні лежати столові прилади? Як вибрати келихи згідно подається напоїв? З якого боку кладуть серветку, а з якою вилку? І так далі. При сервіровці столу таких питань виникає просто-таки нескінченна безліч і розібратися в них не так-то й просто. Тому сьогодні співробітник інтернет магазину посуду Акваль познайомить вас з невеликою частиною цієї складної науки, яка називається сервіровкою столу і розповість про те, як правильно вибрати посуд.

Сервіровка стола. Основні правила


Якщо говорити про матеріали, з яких виготолвений посуд, то тут переваги залишаються повністю на ваш розсуд. Посуд може бути і фаянсовий, і порцеляновий, і керамічний, і навіть скляний. Дивлячись на те, з якою метою подається стіл, посуд можна вибрати навіть дерев'яний - це оригінально і дуже по-домашньому, особливо якщо мова йде про стиль кантрі. Визначившись з матеріалом, починаємо вибирати правильні тарілки для різних страв.

Отже, рідкі перші страви подають в глибоких тарілках. Найчастіше прийнято глибоку тарілку діаметром 24 см ставити на велику плоску тарілку. Але це робиться чисто в декоративних цілях. Хоча в кафе-ресторанах для рідких страв, особливо бульйонів, використовують спеціальні чаші з двома зручними ручками з боків, їх ще називають бульйонниці. До речі, бульйонниці теж прийнято ставити на плоску тарілку, тільки вона повинна бути трохи менше діаметром.

Зрозуміло, не варто акцентувати вашу увагу на тому, що посуд повинен бути не просто чистим - він має бути блискучим. На ній не повинно залишатися розводень від рушники і до того ж дрібних ворсистих частинок.

У їдальнях в неглибоких тарілках, діаметр яких зазвичай 24 см, подаються різноманітні гарніри: картопля, каші, рагу і печеню. На відстані 10-15 см від цієї тарілки ліворуч ставиться так звана пиріжкова тарілка, в яку кладуть шматочок хліба, булочку або пиріжок. За правилом сервірування столу центр цих тарілок повинен знаходиться на одній лінії. В середину столу ставиться спеціальна велика тарілка для хлібобулочних виробів. Але останнім часом використовують плетені кошики або різьблені дерев'яні тарілки.

Закусочні тарілки діаметром 20 см подаються як для гарячих, так і для холодних закусок. Іноді їх використовують і як десертні тарілки. Якщо змін страв передбачено кілька, то в цьому випадку під закусочну тарілку ставляться дрібні столові тарілки.

Столові прибори: як правильно їх розкласти

Коли тарілки розставлені, приступаємо до столових приладів. Їх вибір залежить повністю від вашого смаку. Єдине, вони повинні бути начищені і теж блищати.

Тепер поговоримо про те, як правильно їх розмістити. Існує основне правило: ніж і столову ложку слід класти з правого боку від тарілки, а вилку - з лівої. Обов'язково зауважте про те, що укладаючи столові прибори, запам'ятайте: згідно з правилами, слід користуватися приладами, починаючи з зовнішнього краю, потім у міру зміни блюд, використовуються прилади, що лежать ближче до тарілки. Десертні прилади завжди вкладаються за тарілкою і обов'язково ручкою в праву сторону. Відстань, на якому лежать прилади один від одного - 1 см, а від тарілки - 2 см. До речі, ручку столових приладів, як і тарілки, повинні бути на однаковій відстані від краю столу.

Ну, і в останню чергу розставляються фужери, келихи, склянки, чарки і інше скло. Кожному напою повинна відповідати своя посуда. Відзначимо, що келих для вина завжди ставиться праворуч від тарілки, а келих для води - зліва.

← Продукти здорового... Інтернет-магазин... 
Переглядів: 57
Автор: admin

Додати коментар
Ваше им'я
Текст
Введіть символи, що на зображенні
Loading

МІЖХРЕБЦЕВА ГРИЖА

ONLINE КОНСУЛЬТАЦІЯ НЕВРОЛОГА

ПРОДУКЦІЯ КОМПАНІЇ АРТЛАЙФ

БАД, ВІТАМІНИ, КОСМЕТИКА

ОНЛАЙН ПЕРЕКЛАДАЧ

worldtranslation.org

ONLINE КОНСУЛЬТАЦИЯ НЕВРОЛОГА

продукція артлайф

World translation

   Цей сайт дасть можливість всім хто хоче отримати консультацію фахівця з багаторічним успішним досвідом подолання таких хвороб:
- Міжхребцева грижа диска;
- ДЦП;
- Псоріаз;
- Цукровий діабет;
- Артроз і т. д.
Шульга Микола Володимирович
   Замовлення продуктів Артлайф на території України: БАД: лецитин, котячий кошоть, кальцій; косметика: Probio, Incaps, Functional cosmetics; вітаміни; каши, супи, киселі, цукерки, чай, кава; засоби особистої гігієни: шампунь, бальзам, гель для гоління, зубна паста.
   Професійний переклад з української на англійську мову  текстів різної тематики: медичної, технічної, науково-технічної, юридичної, економічної, літературної; переклад банківської документації , сертифікатів, пісень, медичних препаратів, пісень, віршів, інструкцій по експлуатації, технічної документації, а також локалізація інтернет-ресурсів.

Артлайф - функціональне харчування, вітаміни, БАД, косметика.

© 2011 Artlife company, Inc. All rights reserved.


Є лише один метод зберегти здоров'я - їсти те, чого не хочеться, пити те, що не любиш, і робити те, що не подобається.

Марк Твен