Головна : Новини

Желатин або агар-агар: Що краще?

, 22:33
0 1716

Желатин або агар-агарДля приготування желе, густих кондитерських кремів, холодцю або заливний риби використовуються різні згущувачі, і найпоширеніші з них - це желатин і агар-агар. Обидва продукти заслужено користуються загальною любов'ю і дуже популярні серед господинь у всьому світі, тому вибрати, який же з них краще, дуже складно. Кожен має свої безумовні переваги і слабкі сторони, про які нам розповість співробітник компанії "Хімпостачання", в якій безпосредньо можна агар-агар купить оптом в Україні.

Желатин: плюси і мінуси

Желатин - продукт тваринного походження, на 90% складається з колагену, плюс невелика кількість заліза, кальцію, калію і фосфору, вісімнадцять амінокислот і нечасто зустрічається в інших продуктах харчування вітамін РР. Завдяки такому чудовому складу, желатин здатний зміцнити серцевий м'яз, поліпшити розумову діяльність, значно прискорити обмін речовин, а також допомогти нормалізувати функції нервової системи. Цей продукт добре впливає на нігті, шкіру і волосся, завдяки колагену вони починають рости більш сильними, здоровими і красивими.

Він досить калорійний, адже на 100 грамів припадає майже 355 калорій, але враховуючи, що для приготування страв використовується незначна кількість желатину, цей недолік можна опустити. Ще один мінус - термін застигання желе, яке відбувається при температурі 5-7 градусів і триває не менше години.

Чим гарний агар-агар?

Агар-агар має кілька явних переваг у порівнянні з желатином. Він багатший вітамінами і мікроелементами: в його складі присутні вітаміни групи А, В і Д, необхідний нашому організму йод, і все ті ж кальцій, калій, фосфор і залізо.

Він застигає практично моментально, желе з агар-агар готується буквально за лічені хвилини. Незаперечною перевагою є те, що температура застигання становить приблизно 30-40 за Цельсієм, а це говорить про те, що желе не стане навіть при кімнатній температурі в спекотний літній день. Крім того, він абсолютно не має ні смаку, ні запаху. Для вегетаріанців і тих, хто постить, агар-агар є справжнім порятунком, адже він виготовлений зі стебел червоних і бурих водоростей, виловлених переважно в Тихому океані.

Хоча його калорійність менше, ніж у желатину, і становить лише 300 калорій на 100 грамів, слід врахувати, що на 75% він складається з швидких вуглеводів, які моментально потрапляють в кров у вигляді глюкози, а потім відправляються на зберігання в жирові складки. У свою чергу, желатин складається на 90% з білка, який повільно перетравлюється і служить відмінним харчуванням для м'язів і кісток.

Як бачимо, вибір між желатином і агар-агаром дійсно непростий. Втім, у багатьох випадках він зумовлений рецептом страви, яке ви готуєте.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ