Спецій, які надають ковбасі незрівняний і неймовірно приємний смак
Незамінною складовою кожного святкового зтолу є безпосередньо м'ясна нарізка, а точніше сказати ковбаса. Саме без ковбаси, ніколи не можна обійтися. Наприклад, коли просто приходять гості на вихідні, або ж на якесь свято. Кожна хороша господиня намагається купити високої якості ковбасу або самостійно приготувати її вдома.
Звичайно,домашнього виготовлення ковбаса буде набагато смачніше і корисніше. Тому при такій делікатній і складної технології, важливою складовою є саме, які надають неймовірного смаку та аромату. Вони є достатньо різних видів, проте кращими для м'ясних страв, а саме ковбаси є:
 1. гвоздика (нирки, висушіння з гвоздичної дерева; саме сімейства миртові); 
 2. чорний перець (плід, який повністю дозрів, рослини багаторічного; сімейства перцеві); 
 3. мускатний горіх (плоди дерева мускатного); 
 4. кардамон (плоди рослини вічнозеленого, сімейства імбирних); 
 5. часник (містить масло чесночное, що надає специфічний смак); 
 6. коріандр (плоди рослини - сім'ї зонтичних); 
Як правило, для виготовлення ковбасних виробів використовуються спеції у вигляді Олеорезин, а не натуральні. Вони безпосередньо поєднують в собі суміш багатокомпонентних і складних речовин органічних, природних, а також є активними біологічними компонентами їжі. І також, вони повністю і дуже добре зберігають аромат і безпосередній смак прянощів, саме натуральних.
