Які є різновиди посуду
Про посуді, її призначення знають усі. &Nbsp; Всі господині без винятку люблять гарний посуд, яка радує їх на кухні, і приносить якийсь елемент задоволення в кухонній суєті. На скільки лягли і приємніше готувати в посуді, в якій нічого не пригорає. &Nbsp; А процес поглинання їжі в гарному посуді ставати маленьким святом.
Трохи історії
Ще древні жителі планети використовували посуд і для зберігання, і для приготування їжі. Посуд тоді відрізнялася від нинішньої і формами, і матеріалом виготовлення. Матеріалом для виготовлення першої посуду стала глина. Її навколо було багато, і обробці вона піддавалася легко. Також використовувався і камінь, дерево, роги великих жівотних. Через деякий час для виготовлення посуду стали використовувати метал. У такому посуді стало легко готувати їжу на відкритому вогні. Посуд також використовували і для проведення різних церемоній і обрядів. Такий посуд була розписана розписом, прикрашена дорогоцінними каменями. Пізніше з'явилася посуд з дорогоцінних металів, срібла, золота, цебув символ багатства, влади. Простий люд, все також використовував глиняний посуд. З розвитком прогресу, нових технологій, посуд починають виготовляти з інших матеріалів. У 20 столітті для виготовлення стали застосовувати нержавіючу сталь, а в середині 50-ти десятих років минулого сторіччя з'явилася така модна сьогодні посуд з покриттямз тефлону.
Види посуду
Сьогодні посуд вже не є чимось недоступним. Придбати її не складе великих труднощів. &Nbsp; Ви зможете вибрати собі посуд з будь-якого матеріалу і будь-якого зовнішнього вигляду. До речі, купити якісний посуд ви можете в інтернет-магазині. Всю посуд можна розділити на такі категорії:
- Чавунний посуд Застосовується для гасінні різних страв, цей матеріал екологічно чистий , це поза сумнівами велика перевага. Але такий посуд дуже важка, і вимагає спеціального догляду;
- Порцеляновий посуд . Дуже легка в догляді, їй не страшні перепади температури, можна з холодильника відразу ставити в мікрохвильовку, і при найменшому ударі розбивається;
- Керамічний посуд . Страви, приготовані в такій посуде, виходять дуже смачними, що не пересушеними, так як кераміка легко пропускає повітря. У такому посуді можна запікати овочі і м'ясо, піч різні кекси, тощо. Але дуже легко такий посуд поглинає запахи, і перепади температури можуть призвести до появи тріщин;
- Посуд з нержавіючої сталі . має бактеріостатичні властивості, в такому посуді ваша їжа довше зберігається і залишається свіжою. Такий посуд, найбільш поширена в будинку кожній господині;
- Силіконовий посуд .Посуда з силікону з'явилася не тадо і давно, її використовують для випічки різних тортів, кексів, в ній можуть спекти все що завгодно ті, хто навіть ті жодного разу нічого не випікав. Такий посуд легка у догляді, тільки не переносить гострих предметів, які можуть її зіпсувати. Не можна забувати, що термін експлуатації такої посуду не тривалі й після її треба викинути, бощо може при нагрівання виділятися отруйний бісфенол А.
Висновки
Ринок сьогодні диктує свої правила. Тому щоб бути затребуваним потрібно знати потреби покупців. І виробники створюють сьогодні все, щоб максимально догодити всім вашим запитам. На будь-якому ринку, в магазині або на ви легко знайдете все необхідне, щоб щодня отримувати задоволення від смачної їжі, приготовленої та поданої в гарному посуді.