Хто такий шеф-кухар?
Які питання вирішує шеф-кухар?
Шеф-кухар повинен займатися багатьма важливими питаннями - спочатку він вирішує, яка буде уніформа для кожного кухаря його команди на кухні, а також яке блюдо буде приготовлено на сніданок від шефа і чи буде входити воно в склад коронного страви закладу, яке будуть пробувати приїжджі люди з усього міста.
Хто такий лучшій шеф-кухар?
- це саме той кухар, який вміє поєднувати роботу хорошого менеджера по персоналу, господарника з досвідом і фахівця-кулінара, який зможе постійно розвивати свої вміння і не боїться робити екзотичні експерименти. Основними цілями хорошого шеф-кухаря є створення кращогоменю, в якому буде вказано кожне блюдо, і всі вони разом повинні будуть доповнювати один одного, а також створювати єдину композицію з досконалим смаком.
Цікаві факти
Цікаво дізнатися, що на флоті такої людини як шеф-кухар прийнято називати кок. Прийнято вважати із задоволенням, що справжнім шефом є тільки людина-професіонал, і не дарма. Якщо ж говорити про домашніх умовах, то все ж частіше готує на кухні жінка. Нікому не секрет, що робота шеф-кухарі завжди вимагає максимальної концентрації уваги і точності. Зрозуміло, що людина на посаду шеф-кухаря, зазвичай, має набагато більше шансів для того, щоб домогтися успіху, пітому що чоловіча психологія є схильна к точності думки.
Шеф-кухар також може спеціалізуватися і на кондитерських виробах - тоді його прийнято називати кухар-кондитер. А всі красиві тістечка і торти, які виходять з-під його рук, які вражають пишністю, бо всі чоловіки нікому не секрет являеться великі ласуни. Кухар-технолог несе відповідальність за організацію процесу заготівлі продуктів певного харчового закладу, тому на його плечі лягає завдання розподілити процеси роботи між усіма працюючими кухарями на певній кухні. А кухар-кулінар, у свою чергу, відповідає за складання їм меню, його креатив або близькістьдо обраної відповідної традиції ресторану, і саме з-під його рук багато людей отримують в зал готові та смачні страви, які з задоволенням їдять багато гостей таких закладів. Тому хороший шеф-кухар є людиною, яка має чималий досвід, хороший смак і велике серце.