Головна : Новини

Хто такий шеф-кухар?

, 19:52
0 1501
< p style = "text-align: left;"> Багато з людей неодноразово цікавилися тим, як працює будь харчове закладу. Всі знають, що найголовнішою людиною в такому приміщенні, як кухня в доаждом ресторані є шеф-кухар. Ця людина дає зелене світло для створення нового блюда, і заблокує будь-яку страву, яке буде вважати невдалим. Шеф-кухар точно може сказати, яке буде створене меню конкретного ресторану, тож це не дивно є головною особою на своїй кухні.

Які питання вирішує шеф-кухар?

Шеф-кухар повинен займатися багатьма важливими питаннями - спочатку він вирішує, яка буде уніформа для кожного кухаря його команди на кухні, а також яке блюдо буде приготовлено на сніданок від шефа і чи буде входити воно в склад коронного страви закладу, яке будуть пробувати приїжджі люди з усього міста.

Хто такий лучшій шеф-кухар?

- це саме той кухар, який вміє поєднувати роботу хорошого менеджера по персоналу,   господарника з досвідом і фахівця-кулінара, який зможе постійно розвивати свої вміння і не боїться робити екзотичні експерименти. Основними цілями хорошого шеф-кухаря є створення кращогоменю, в якому буде вказано кожне блюдо, і всі вони разом повинні будуть доповнювати один одного, а також створювати єдину композицію з досконалим смаком.

Цікаві факти

Цікаво дізнатися, що на флоті такої людини як шеф-кухар прийнято називати кок. Прийнято вважати із задоволенням, що справжнім шефом є тільки людина-професіонал, і не дарма. Якщо ж говорити про домашніх умовах, то все ж частіше готує на кухні жінка. Нікому не секрет, що робота шеф-кухарі завжди вимагає максимальної концентрації уваги і точності. Зрозуміло, що людина на посаду шеф-кухаря, зазвичай, має набагато більше шансів для того, щоб домогтися успіху, пітому що чоловіча психологія є схильна к точності думки.

Шеф-кухар також може спеціалізуватися і на кондитерських виробах - тоді його прийнято називати кухар-кондитер. А всі красиві тістечка і торти, які виходять з-під його рук, які вражають пишністю, бо всі чоловіки нікому не секрет являеться великі ласуни. Кухар-технолог несе відповідальність за організацію процесу заготівлі продуктів певного харчового закладу, тому на його плечі лягає завдання розподілити процеси роботи між усіма працюючими кухарями на певній кухні. А кухар-кулінар, у свою чергу, відповідає за складання їм меню, його креатив або близькістьдо обраної відповідної традиції ресторану, і саме з-під його рук багато людей отримують в зал готові та смачні страви, які з   задоволенням їдять багато гостей таких закладів. Тому хороший шеф-кухар є людиною, яка має чималий досвід, хороший смак і велике серце.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ