Чим корисний зелений чай?
Без такого древнього цілющого напою, як чай, який потрапив до нас зі Сходу, сьогодні важко уявити собі життя настоящего гурмана. Гарячий, терпкий, з різними відтінками смаку зелений чай від пройшов етапи свого становлення і тепер є незамінним атрибутом щоденної трапези. З медом і лимоном, молоком, іноді навіть з сіллю, маслом або перцем (кожен народ вибирає те, що йому більше подобається) зелений чай завоював прихильність у всьому світі не тільки благодаря вишуканому смаку, а й унікальним властивостям, які помітили ще стародавні східні цілителі, застосовували зелений чай як потужний лікувальний рослина.
Хімічний склад листя
Хімічний склад листя насправді унікальний: вони містять близько 300 різних елементів, серед яких цинк, кальцій, залізо,фосфор, кремній, білки і вуглеводи, а також вітаміни С1, В1, В2, ВЗ, В5, К, Р. Тому закономірно, що зелений чай застосовують для профілактики і навіть лікування багатьох захворювань.
І, найголовніше, як правильно заварювати зелений чай, щоб він не втратив свої унікальні властивості?
Особоє увагу слід звернути на якість і температуру води. Чай заварюють лише свіжою (без різних побічних запахів) гарячою водою, що не окропом.
Краще посуд для заварювання виготовляють з фарфору та фаянсу. Перед тим, як насипати в чайник листя чаю, варто кілька разів сполоснути посуд окропом, щобдобре прогрілася. Деякі дієтологи радять додавати до заварки трохи цукру (в жодному разі - не до готового напою, оскільки в такому випадку він втратить цілющі властивості). Виявляється, при заварюванні чаю цукор сприяє тому, що листочки рослини « віддають » максимальну кількість корисних речовин.
Вживати чай варто через 5 - максимум - 30 хвилин після приготування, оскільки пізніше напій стає токсичним, і пити його в жодному разі не рекомендується. &Nbsp; Щоб відчути цілющий ефект зеленого чаю, дієтологи рекомендують вживати щодня по 4 6 чашок. Також можна додати до охолодженого напою часточку лимона або Апельсина, або ложечку меду. Англійці люблять пити зелений чай, додаючи його в молоко (і не навпаки), вважаючи, що таким чином речовини краще перемішуються. Монголи доповнюють смак чаю маслом, молоком, борошном, сіллю, а іноді - і перцем, а в Бірмі і Таїланді споживають маринований або солоний чай, додаючи до нього спеції, масло, часник, морепродукти і другіе інгредієнти. Свого часу мені довелося спробувати напій за тибетським рецептом, додавши до зеленого чаю молоко, сіль і топлене масло: дивно, смак виявився досить пікантним і приємним. Оскільки такий напій надзвичайно енергетичний, він надає бадьорості і сил на кілька днів ...
Щоб насладіться красою і вишуканістю чайної церемонії, не обов'язково їхати в країну Висхідного сонця і шукати чайний будиночок, щоб наблизитися до пізнання істини. Втомившись від виснажливих подорожей або повсякденних турбот, пийте цей золотисто-бурштиновий напій з найближчими для вас людьми, насолоджуйтеся вишуканою гамою смаку божественної рослини, якадарує бадьорість, здоров'я і довголіття ...