Головна : Новини

Що собою являє Спешиалти кави?

, 22:35
0 1792

Що може бути краще в обідню перерву після напруженого праці за чашечку ароматної кави? Напевно, тільки . У даній статті ми більш детально розглянемо що ж це таке.

Сам термін Specialty coffee (спешиалти кави) вперше був використаний в торговому журналі «Чай і кава» щоб позначити кавові зерна найвищої якості, що вирощували в спеціальному мікрокліматі. Якщо взяти кавові зерна Specialty класу, то їм притаманні високі органолептичні, ароматичні, а також смакові якості. Ці якості досягаються тому, що ця кава проходить до п'ятнадцяти ступенів сортування, а кавове зерно потрапляє до кінцевого споживача максимально швидко і лише свежеобжаренным.

SCAA і SCAE

У 1982 р. в Сполучених Штатах Америки заснували "Асоциацию Спешиалити кави Америки» (SCAA), яка, в свою чергу, почала виділяти саме високоякісне кави в окрему категорію. До речі, саме якість кави визначають ще на етапі зеленого зерна: немає невызревших зерен, немає первинних дефектів, кава правильно відкалібрований і висушений. Для визначення класу кави береться триста грам відкаліброваних і очищених зерен. Далі кавові зерна відсівають ситами № 14, № 15, № 16, № 17, № 18. Всі відсіви зважують і записують "%" співвідношення. SCAA допускає 2-ва класу кавових зерен: Premium (преміум сорт) і Specialty (добірний сорт). А от кава Off Grade (низькосортний) і кава Below Standard Grade (недостатньої якості) не допускаються.

У Венеції в 1995 р. була створена "Асоціація Спешиалти кави Європи" (SCAE). Метою організації стало об'єднання ринку Спешиалти кави і способствие його розвитку.

Експерти ринку кави нещодавно узагальнили, а також доповнили термін "Спешиалти кави":

  • правильно оброблене сировину;
  • правильно вирощені зерна кави;
  • вчасно зібраний урожай;
  • кави доставляють до кінцевого споживача свежеобжаренным;
  • якісна упаковка кавових зерен;
  • зерна вчасно і правильно обсмажені, зберігаючи при цьому всі свої достоїнства;
  • кави повинні готувати з любов'ю.

Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ