Рецепти пісних страв з картоплі
Навіть у піст страви можуть бути дуже смачними. Рецепти декількох таких пропонує вам кулінарний портал: , на якому зібрано безліч корисної інформації для любителів готування.
Картопля - один з найулюбленіших продуктів серед українців, адже страви з нього і ситні і смачні. До речі даний продукт є ще і пісним, тому вашій увазі рецепти смачних страв і одночасно пісних страв з картоплі:
Запечена картопля з грибами
Інгредієнти:
- 700 гр печериць;
- 3 - 4 картоплини;
- лук;
- сіль;
- приправа До картоплі".
Приготування:
Спочатку підготуйте гриби: відваріть і перекрутіть їх на м'ясорубці. Сиру картоплю також перекрутіть, а цибулю подрібніть і підсмажте до м'якості на рослинному маслі. Після цього змішайте цибулю і гриби з картоплею, додайте спеції, далі викладіть все в форму для запікання, після чого готуйте в духовці до появи рум'яної скоринки.
Тушкована картопля в томатному соусі
Інгредієнти:
- 3 - 4 помідори;
- 1 кг картоплі;
- 4 - 5 ст. л. олії;
- 2 - 3 цибулини;
- 1 ч. л. червоного перцю;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- зелень;
- сіль.
Приготування:
Подрібніть цибулю і підсмажте її на олії, далі додаємо томатну пасту + один нарізаний помідор (без шкірки). Все треба смажити до випаровування всієї рідини, після чого потрібно додати перець і все перемішати. Далі чистимо картоплю, нарізаємо його кружечками, викладаємо до інших інгредієнтів і обсмажуємо. Коли картопля стане рум'яним потрібно буде додати гарячої води, солі і тушкувати до повної готовності. За 5 хвилин до готовності необхідно додати подрібнену зелень і помідори, що залишилися. Подавати страву потрібно гарячим!
Пісні картопляні котлетки з рисом
Інгредієнти:
- 5 середніх картоплин;
- 100 гр рису;
- 1 морквина;
- 2 цибулини;
- масло;
- сіль.
Приготування:
Картоплю відваріть в мундирі до готовності, потім очистіть і розімніть. Рис відваріть до готовності. Моркву і цибулю треба подрібнити і підсмажити на олії. Далі змішуємо всі продукти, солимо і формуємо котлети, які треба обсмажити з обох боків на олії.
Пісні пиріжки в тесті з картоплі
Інгредієнти:
- вода;
- 120 г рослинної олії;
- 500 г борошна;
- сіль;
- для начинки (500 гр відвареної картоплі, прянощі, сіль).
Приготування:
Спочатку замісіть круте тісто з води, масла, борошна і солі. Відваріть До готовності картоплю і кожну картоплину розрізати на 4-ри частини. Ці шматки, натріть прянощами з сіллю. Потім в розкачані квадратики з тіста викладайте шматки картоплі і защипайте краю. Смажте ці "пиріжки" на олії до рум'янцю.
Приємного апетиту!
Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.