Харчування проти раку
0 1688
Науковці центру досліджень онкологічних хвороб зробили висновок, що 3-я частина усіх захворювань на рак відбувається внаслідок неправильного харчування. На думку автора блогу про здоровий спосіб життя zdorovejka.ru: профілактика раку полягає в руховій активності і в здоровому харчуванні. Так слід дотримуватися збалансованої дієти з добовою нормою жирів не > 50 г для жінок, і не > 75 г для чоловіків. Кожен день в раціон повинні входити рослинні продукти, а також вітаміни.
Протиракові продукти:
- Овочі і фрукти. Якщо ви будете щодня їсти по 0,5 кг фруктів і овочів, то в 2 рази знизити ризик захворіти на онкологічні захворювання сечового міхура, легенів, шлунка, кишечника, молочної залози і гортані;
- Молоко і кисломолочні продукти з жирністю від 1,5 до 2,5 %. Сири краще вибирати твердих сортів, а сир домашнього приготування;
- М'ясо. Їжте тушковану або варену нежирну яловичину, птицю та свинину, але не > 100 г в день;
- Морська риба. В ній міститься дуже багато поліненасичених жирних кислот, шлюб яких веде до порушення обміну холестерину, що, в свою чергу, сприяє розвитку раку. Така морська риба, як: тріска, хек, палтус містять йод, що перешкоджає розвитку пухлин і підтримує гормональний баланс. До речі, замість риби ви також можете приймати капсулированный риб'ячий жир;
- Морська капуста. Щодня з'їдайте 2-3 ст. л. морських водоростей, посколку в них міститься дуже багато хлорофілу, що володіє антиканцерогенною ефектом;
- Зелений чай. Щодня жінкам потрібно випивати не < 3-х склянок цього напою – це істотно знижується ризик захворіти на рак молочної залози;
- Рослинна олія. Їжу краще готувати на соєвій, кукурудзяній або оливковій олії;
- Цибулю, часник і зелень. Дані продукти потрібно як можна частіше додавати в готові страви. У кропі, цибулі і розмарин містяться речовини, що захищають молочні залози від онкології. Корисні також петрушка і селера. А всього половина зубчики свіжого часнока в день, допоможе уберегти себе від раку кишечник;
- Сіль. Краще купувати йодовану, грубого помолу, а також мінералізовану;
- Вода. Їжу та чай потрібно готувати тільки з очищеної води, яка пройшла через побутовий фільтр;
- Вітаміни. Селен, вітамін С, Е, А, групи В, РР, мідь і цинк перешкоджають накопиченню вільних радикалів, що ведуть до переродження клітин. Вони покращують обмін речовин, кровотворення і підвищують імунітет.
Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)