Вибираємо піч для приготування піци
Нині піца перестала бути суто італійським національним блюдом - ви можете спробувати її в будь-якому куточку світу. Але щоб її хрустка скоринка, аромат і смак відповідали італійському аналогу, необхідно вибрати якісну і у людей, охочих відкрити власну піцерію виникає логічне питання: "Як це зробити?". Це зовсім не складно, тут важливо знати деякі нюанси і дане обладнання досить швидко себе окупить.
Печі для піци бувають:
- подові;
- конвеєрні;
- дров'яні.
Подові печі часто використовують в піцеріях і маленьких ресторанах. Це обладнання дає можливість готувати одночасно 4 -12 піц. Ці пристрої досить компактні, економлять ресурси і час (приготування піци займає приблизно 10 хв.).
Конвеєрні печі застосовують на середніх і великих підприємствах. Це обладнання дає можливість готувати одночасно 12 - 20 піц. Такі пристрої бувають електричними і газовими.
Дров'яні печі є класичним (помпейським) варіант приготування піци.
Вибираємо піч для піци: корисні поради
Безпосередньо при купівлі печі для піци фахівці рекомендують виділяти в ній такі особливості:
- діапазон температур і потужність термостата;
- габарити поду;
- кількість камер (тобто скільки саме піц ви зможете одночасно випікати);
- є вікно для спостереження за приготуванням;
- матеріал з якого виготовлена робоча камера печі.
У електричній печі треба враховувати ще 1-ин досить важливий фактор – датчики нагріву. Так, печі для піци повинні бути оснащені 2-ма датчиками (1-їм – для нижніх елементів нагріву і 1-їм – для верхніх). Крім того, в печі для пищщы також установлюють 2-ва термостата. Ними не можна керувати безпосередньо через панель управління, але безпосередньо вони дають можливість встановити max або min температуру всередині робочої камери. Дуже важливо, щоб температура верхнього теплового потоку була в 2-ва рази менше, ніж температура нижнього. Якщо порушити дане правило, то у піца вийде підгоріла верхівка або ж м'яке дно.
Щоб вибрати піч для піци, що прослужить вам багато років, треба вибирати моделі, у яких панель з органами автоматики розміщена в ізольованому коробі зовні, а не всередині самої печі. Це, в свою чергу, захистить схеми і датчики від перегріву.
Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.