Як приготувати смачну солянку: Покроковий рецепт
Солянка - споконвічно російське, але полюбилося у багатьох країнах світу, блюдо. В принципі, суворого, єдино вірного рецепту, як приготувати смачну солянку, немає - кожна господиня готує її по-своєму. Сайт http://povarcentr.ru серед безлічі варіантом підібрав для вас ідеальний рецепт, як приготувати смачну солянку.
Рецепт, як приготувати смачну солянку
Велике значення мають інгредієнти - переконайтеся, що вони якісні і свіжі. Зокрема, вам знадобиться:
- трохи більше півкілограма свіжої яловичини (краще на кісточці);
- близько 300 грам копченої ковбаси;
- пару курячих стегенець;
- грам 200 шинки;
- три-чотири середні за розмірами мариновані огірки;
- оливки без кісточок - одна банка;
- одна середня за розміром цибулина;
- пару великих ложок томатної пасти, кетчупа або соусу;
- пару великих ложок рослинного масла;
- зелень.
Для приготування бульйону:
- 3 літри води;
- яловичина на кістках;
- лаврове листя;
- сіль;
- запашний перець - кілька горошин.
Процес приготування
Коли всі інгредієнти закуплені і підготовлені, можна приступати до приготування. Нічого складного в тому, як приготувати смачну солянку, немає:
- Яловичину і стегенця покладіть в воду і зваріть бульйон. Киньте не різати, але попередньо очищену середню за розмірами цибулину і проваріть пару годин на слабкому вогні;
- Не забудьте підсолити і за кілька хвилин до того, як зняти бульйон з вогню покласти в каструлю лавровий лист, запашний перець;
- Після приготування бульйон потрібно обов'язково процідити, видалити цибулину;
- М'ясо зніміть з кісток;
- Поріжте його соломкою, так само поріжте шинку, ковбасу;
- Точно також поріжте огірки, пригасити на сковороді, вливши туди пару ложок бульйону;
- Прожарені огірки перекладіть в бульйон;
- На сковороді прогрійте рослинне і вершкове масло, покладіть порізану кільцями цибулю і протушкувати до скоринки, попередньо посоливши;
- Покладіть до цибулі томатну пасту, прожарьте хвилинку і покладіть в бульйон;
- Висипати в бульйон м'ясо і ковбасу;
- Киньте оливки;
- Проваріть все ще близько 15 хв.
Все, тепер ви знаєте, як приготувати смачну солянку - перед тим, як приступати до трапези обов'язково дайте їй постояти під кришкою хоча б півгодини, щоб її смак був більш насиченим!