Що потрібно знати при виборі кухонного гарнітура?
0 2386
У кожному будинку кухня відіграє особливу роль. Це те місце, куди протягом дня найчастіше заходять всі члени сім'ї. Тут не тільки готують їжу. На добре обладнаній кухні сьогодні не соромно прийняти й гостей. Але перед цим потрібно придбати підходящий кухонний гарнітур. До речі, якщо ви не знаєте де це можна зробити, то рекомендую вам інтернет-магазин "Три Кухні": https://trio-kuhni.com.ua, в якому дуже широкий вибір та доступні ціни. Ну а далі ми поговоримо про те, які чинники впливають на вибір кухонних меблів.
Фактори, які впливають на вибір кухонного гарнітуру:
- Вибираючи кухонний гарнітур, слід відштовхуватися від функціонального використання цього приміщення. Якщо на кухні тільки готують їжу, а їдять в іншій кімнаті, то слід подумати над кількістю робочих поверхонь і над їх освітленням.
- Також потрібно буде врахувати кількість закуповуваних запасів продуктів. Якщо їх традиційно багато, то потрібно продумати місця для зберігання крупів, консервів, цукру, овочів та інших харчових продуктів.
- Важливу роль відіграє й кількість людей, що займаються приготуванням їжі. Від цього буде залежати планування кухні. Необхідно точно визначити кількість побутової техніки, яку тут доведеться розмістити.
- Вибір кольору. Він залежить від інтенсивності природного освітлення. Необхідно враховувати, на яку сторону виходять вікна кухні. Якщо це сонячна сторона, то краще віддати перевагу холодним тонам. Вони допоможуть створити відчуття чистоти та простору. Якщо приміщення освітлюється недостатньо добре, то вирішуючи, яку вибрати кухню, орієнтуйтеся на теплу кольорову гаму. Такі забарвлення допоможуть створити атмосферу тепла й затишку в приміщенні кухні.
- Принципи фен-шуй. При облаштуванні житлових просторів сьогодні часто вдаються до східної традиції гармонізації енергетики приміщень. Дотримуючись принципів китайської науки фен-шуй, можна створити не тільки затишну та комфортну, але й безпечну атмосферу в домі. Адже місце, де готується їжа, має бути чистим не тільки в утилітарному гігієнічному сенсі. Тут повинна жити позитивна енергетика, яка також буде сприяти кращому смаку їжі й благотворно впливати на здоров'я людини.
- На кухні не повинно бути зайвих предметів. Не можна щоб над головою під час приготування їжі нависали громіздкі полиці. Це негативно відбивається на якості їжі. Слід правильно продумати розташування електричної проводки, розеток та вентиляції. Необхідно обіграти виступи та ніші, які є в приміщенні. Все це допоможе створити атмосферу тепла і затишку в кухонному просторі.
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)