Монгольський чай з молоком
Монгольський чай з молоком і сіллю - традиційний для степових народів напій, який має давню історію. Чай для монгола - якщо не все, то майже все. Адже найчастіше він служить для кочівника єдиною їжею, яка підтримує і дає життєві сили протягом багатьох днів. Хиткість межі між їжею та питвом - відмітна особливість національної монгольської кухні.
Щоб познайомитися з її секретами, не обов'язково ставати гостями гостинній юрти. Можна спробувати чай «Монгольський з молоком» пакетований, екзотичний молочно-солоний смак якого нікого не залишить байдужим.
Крім смаку, не забудемо і про користь. Поєднання чорного і зеленого чаю надає могутню антиоксидантну дію - сприяє уповільненню процесів старіння, підтримці водно-сольового балансу, активізує обмін речовин, діяльність серцево-судинної і дихальної систем, стимулює розумову і фізичну активність.
Мускатний горіх, що міститься в напої, надає йому особливого аромату. Крім того, неоціненні корисні властивості мускатного горіха: він здатний зміцнювати пам'ять і нервову систему, має стимулюючу і тонізуючу дію. Також він містить ефірну олію, кальцій, магній, фосфор, залізо, вітаміни А, В1, В2 і В3, харчові волокна, сапоніни. Ефірне масло цього ароматного горіха містить ліналоол, діпентен, гераніол, овгенол і пінен.
«Монгольський чай з молоком» збагачений вітамінами А і С, які сприяють захисту організму від наслідків стресу, підвищують стійкість до інфекцій і мають протизапальну дію.
Дієтологи рекомендують пити «Монгольський чай з молоком» вранці - для впевненості та бадьорості, а вдень - для підняття настрою.