Овочі. Як правильно вибрати насіння?
Овочі є важливою частиною в раціоні людини, а також в раціоні живийотних. В овочах містяться вуглеводи, білки. Основна цінність овочів в тому, що вони містять біологічні активні речовини, різні вітаміни, мінеральні речовини, пектинові речовини, а також органічні кислоти. Дуже часто овочі використовуються в дієтичному харчуванні. Для нормального зберігання овочів, їх часто консервують, солять, маринують, заморажівают і сушать. Для великого врожаю вам буде потрібно, які б мали високу врожайність і стійкість до зовнішніх чинників. Професійні насіння, які реалізуються в спеціалізованих торгових точках, - це запорука багатого і щедрого врожаю. Перелік рослин, насіння яких реалізуються для вирощування в побутових чи фермерських угіддях, достаточале широкий: кавун, капуста, кабачок, диня, баклажан, капуста пекінська, горох, кукурудза, цибуля, редис, патисон, квасоля, шпинат і багато інших. Що стосується вибору насіння, то тут важливими є різні критерії.
Наприклад, при виборі насіння кавуна, обов'язково необхідно звертати увагу на такі ознаки, як:
1. Тип кавуна (насіннєвий або безсеменной);
2. Розмір (великий, маленький);
3. Форма (кругла, овальна);
4. Колір (червоний, рожевий)
5. Смак (солодкий, середньої солодощі, з м'якоттю).
Основним критеріям врожайності, при вирощуванні кавуна, є сонячне і тепле літо при невеликій вологості. Критеріі якості насіння:
- схожість;
- кількість пророслого насіння;
- швидкість і кучність проростання;
- сортова чистота.
Крім цих критеріїв, важливу роль грають:
1. Калібрування - все насіння мають однаковий розмір, і при цьому є можливість отримати правильну кучність культури.
2. Протруєння насіння - забезпечують захист від збудників хвороб, а також від різних шкідників.