Головна : Новини

Як приготувати смачну піцу?

, 14:17
0 292

Замовити готову, смачну піцу можна на сайті. Ну а тим, хто бажає власноруч створити кулінарний шедевр буде корисною ця стаття.

Готуємо тісто

Щоб піца вийшла смачною, потрібно використовувати борошно вищої якості, яке попередньо обов'язково слід просіяти. Піцу готують з тіста різних видів: дріжджового, яке використовується частіше, а також прісного, листкового та інших. Зазвичай його слід розкачати досить тонко (до 0,5 см). Кроме того, корж повинен бути м'яким, щоб при бажанні його можна було скласти навпіл. Деякі кулінари радять розгортати тісто для піци руками, а не качалкою, а потім розминати. Втім, можна і не розгортати його, а, виклавши на сковороду або лист, розтягнути по всій поверхні так, щоб воно трохи звисало за краї.

Дріжджове тесто для піци

Час приготування - 30 хвилин. Інгредієнти на 4 порції:

  • Борошно пшеничне 400 г;
  • Вода 200 г;
  • Дріжджі пресовані 12 г.;
  • Олія маслинова 3 ст. ложки;
  • Цукор 1 ч. ложка;
  • Сіль.

Влити дріжджову сумішв поглиблення, додайте масло і замісити тісто до однорідної консистенції. Подкатайте тісто в кулю, посипте борошном, викладіть в глибокий посуд і, накривши серветкою, помістіть на 2:00 для бродіння в тепле місце. Якщо вода або молоко будуть дуже теплими, то дріжджі загинуть, а в прохолодному середовищі знизять свою життєдіяльність і в результаті тісто не поднімется, як слід.

Готуємо начинку

Начинка для піци може бути і рідкої, досить густий. Якщо пласт тіста дуже тонкий, то і шар начинки повинен бути невеликим. Відповідно, на більш товстий корж викладають більш « грунтовну » начинку. Але в кожному разі розподіляти її потрібно равномерно - так, щоб після випічки серединка НЕ ??промокла, а краєчки були занадто сухими. Вироби з рідкої начинкою готують трохи довше, щоб вона встигла « підсохнути & raquo ;. Температуру в духовці при цьому трохи знижують, щоб корж не підгорів. З сирої начинкою краще готувати піцу з досить товстим шаром тіста.

Не обов'язково випікати піцу в духовці: її можна засмажити на сковороді з кришкою, щільно закривається. А для тих, хто страждає захворюваннями шлунка, підійде піца, приготована на паровій бані (корж для неї зазвичай роблять з дріжджового тіста, яке розкочують товстим шаром).

Запікаємо піцу

Піцу готують різними способами. Можна спочатку спекти корж, а потім викласти на неї начинку. Або запекти тісто до напівготовності, викласти на нього інгредієнти і потім запекти до готовності. Ще один варіант - корж помістити на кілька хвилин у добре розігріту духовку, а вже потім викладати начинку і випікати піцу до готовності. А можна і простийпро запекти тісто разом з викладеними на нього інгредієнтами (перед тим, як викладати начинку, тесту треба дати постояти не менше 10 хвилин).
Класичну піцу готують у спеціальній дров'яної печі. А в домашніх умовах піцу випікають у попередньо нагрітій до 200-220 ° С духовці протягом 30-40 хвилин.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ