Головна : Новини

Чому варто їсти овочеві салати?

, 12:19
0 267

Можна сказати, що салати з овочів хороші вже тим, що їх можна їсти цілий рік. При цьому салати підкреслюють і підсилюють смак основного (м'ясного або рибного) страви, часом можуть самостійно виступати основним блюдом. Далі ми розглянемо нові цікаві факти обовощных салатах, які ви, швидше за все, не знаєте.

Усі господині використовують овочі в різних комбінаціях і тим самим можуть розкрити власні кулінарні вміння - вони змішують варені і сирі овочі, а також додають в них різні заправки. Також, крім звичних всім майонезу і сметани, заправляють також і рослинною олією з різними спеціями, сирними приправами і лимонним соком.

Цікаво про салатах

Овочі містять безліч дуже важливих для людини мікроелементів і вітамінів. Поєднуючи різні овочі і трави між собою, ви можете запобігти хворобі, що безпосередньо пов'язані зі зниженням імунітету, а також дефіцитом вітамінів.

Останнім часом багато людей говорять, що чим ближче знаходитися грядка, де ростуть овочі, тим воно корисніше. Іншими словами, красиві заокеанські овочі будуть менш корисними, ніж рідні морква і буряк. І це не порожні слова, за результатами досліджень з'ясували, що при транспортуванні та зберіганні втрачається величезна частина вітамінів, як результат, харчова цінність імпортних овочів знижується.

Морквяні салати досить корисні тим, хто має поганий зір. У цьому овочі є багато каротину (або вітаміну A), що може істотно поліпшити людський зір. Вітамін А є жиророзчинним вітаміном, саме тому заправляти морквяні салати найкраще олією або ж жирної сметаною. Також, для насичення організму вітаміном A відмінно підійде такий смачний напій, як свіжовичавлений сік моркви, правда в нього треба додати трохи вершків.

Свіжа білокачанна капуста і гострий перець є протираковими продуктами, а свіжовичавлений сік капусти здатний зменшити прояви такої хвороби, як гастрит. Капустнл-морквяний салат - це класичний очищувач людського організму, який містить багато вітамінів і є джерелом потрібної йому клітковини, а це, в свою чергу, посилює перистальтику кишечника.

Салатні заправки є справжнім полігон для творчості. Так, майонез і кетчуп, які змішані в аналогічних пропорціях, здатні чудово доповнити смак всіх гарнірів (від рису і до макаронів).

Саму величезну користь приносять заправки на основі рослинної олії і лимонного соку. Єдиним обмеженням цих заправок є те, що їх краще не вживати людям, у яких підвищена кислотність шлункового соку, в іншому випадку - вони можуть стати причиною нападу гастриту.

Перекладено сервісом "Яндекс.Перекладач": translate.yandex.ru.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ