Головна : Новини

Сиропи: Древні ласощі в сучасному виконанні

, 16:58
0 1229

СиропиРізні сиропи, які сьогодні так стрімко відвойовують свою особливу кулінарну нішу, були популярні вже за часів античності. Ще жителі стародавньої Еллади помітили, що фруктові соки зберігаються набагато довше, якщо їх варити з медом. Так і з'явилися на світ ці солодкі напої - найперші, самі натуральні.

В епоху аскетичного Середньовіччя будь задоволення плоті потрапляло під заборону, але сиропи все ж не зникли. Правда, замість смачного десерту вони стали вважатися ліками - від нудьги-печалі, втрати апетиту, безсоння.

Загалом, справжні гурмани вишукали можливість обходити заборони інквізиції і потихеньку балували себе вишуканими напоями з ароматом квітів і стиглих фруктів.

Сиропи - «новітня» історія

У ХХ столітті сиропи для газованої води і солодкої випічки відсвяткували «друге народження». Тістечка та цукерки, ніжні кекси, кремові торти та інші смаколики стало неможливо приготувати без цих натуральних запашних добавок. На вулицях з'явилися спеціальні апарати, в яких чиста содова змішувалася з крапелькою фруктового наповнювача - і покупець міг порадувати себе стаканчиком лимонаду.

Сьогодні область застосування сиропів набагато ширша:

  • їх додають в морозиво та інші десерти;
  • використовують при змішуванні коктейлів - алкогольних, кавових, молочних або фруктових;
  • подають зі свіжою здобою і млинцями (в Європі і Америці особливо популярний в цій якості кленовий сироп);
  • збивають разом з вершками і олійними кремами;
  • просочують бісквітні коржі.

Сиропи для кави

Найбільш затребувані сиропи для кави - жоден бариста не зможе обійтися без десятка-другого напоїв, які допомагають урізноманітнити традиційний смак еспресо, американо, латте або капучино (до речі, в інтернет-магазині http://ibest.net.ua/ ви можете купить сиропы для кофе за доступною ціною). Тонка, але добре помітна відмінність післясмаку і оригінального аромату - прекрасний стимул для того, щоб спробувати весь асортимент і вибрати краще. Або міняти свої уподобання за настроєм.

Професіонали помітили, що в залежності від сезону відвідувачі барів і кафе воліють різні сиропи. Влітку затребувані кислуваті цитрусові нотки, особлива фруктова солодкість (в тому числі - екзотична), освіжаюче поєднання горіхів, м'яти, гіркого шоколаду. До «зимовим» смакам відносять ваніль і корицю, імбирний пряник і карамель - ці напої частіше додають в гарячий еспресо, виходить дуже бадьорить і зігріваючий мікс.

Плюси вживання сиропів

Переваги ароматних підсолоджувачів очевидні: з ними будь-який напій стає більш вишуканим. Експериментуючи з різними наповнювачами, змішуючи їх з гарячим і холодним кави, газованою водою, алкоголем або молоком можна створити власний ексклюзивний рецепт, подарувати собі задоволення і здивувати гостей. Сиропи для морозива завжди радують малюків - це обов'язковий кулінарний компонент при організації дитячих свят.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
0 (голосів: 0)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ