Головна : Новини

Робоча віза для працевлаштування за кордоном: що потрібно знати?

, 10:19
0 2510
Робоча віза

Якщо ви мрієте працювати за кордоном, але хочете мати такі ж права, як її мешканці, тоді вам обов'язково необхідно оформити робочу візу. Далі, ми детально розберемо що це таке.

Що таке робоча віза?

Робоча віза — це документ, який дозволяє здобувачеві виконувати оплачувану роботу на території держави та гарантує захист його прав. Кроки, які доведеться зробити, і кількість документів залежать від умов, поставлених конкретною країною. Наприклад, якщо ви плануєте працевлаштуватися в Європі, тоді необхідні документи для отримання робочої візи ви можете переглянути тут.

Кількість виданих дозволів дозволяє регулювати приток іноземних працівників і вести їх міграційний облік. Розібратися, що таке робоча віза, дуже важливо, адже недолік знань загрожує небажаними наслідками. Працюючи нелегально, наприклад, по туристичній візової марки, іноземний громадянин ризикує бути виселеним додому, причому зворотний шлях в Шенген або США закриється на багато років, якщо не назавжди.

У прийомі на роботу нелегальних трудящих не зацікавлені й місцеві компанії. Якщо в іноземного співробітника не буде робочої візи, підприємству, на яке він працює, доведеться відповідати перед державою. Одним із заходів припинення спроб використовувати послуги нелегальних працівників є призупинення діяльності компанії.

Термін дії робочої візи

Тривалість перебування в країні працевлаштування залежить від вимог держави. Наприклад, звичайна американська робоча віза діє не довше 2 років. Однак, якщо здобувач є висококваліфікованим фахівцем і має значний досвід і великі знання, йому можуть видати дозвільний документ на період до 7 років. Італійська робоча віза, як правило, діє протягом 12 місяців, але її власникові дозволяється продовжити цей термін. Грецьку візу, видану на аналогічний період, можна продовжувати до 5 разів. Залежно від типу робочої візи, легально працювати в Іспанії можна від 1 року до 5 років і так далі.

Документи, що потрібні для оформлення робочої візи

Питання збору документації знову-таки залежить від місця призначення. Наприклад, щоб поїхати на роботу в Польщу, потрібно надати:

  • Внутрішній і закордонний паспорт (оригінали та копії значущих сторінок).
  • Запрошення від компанії або роботодавця.
  • Страховку на весь термін перебування.
  • Візову анкету.
  • Підтвердження реєстрації.
  • 2 фото 3,5х4,5 см.

Якщо здобувач прагне відправитися в США, для візи H1B, крім анкети, буде потрібно:

  1. диплом про закінчення ВНЗ;
  2. сертифікат професійного членства / ліцензію;
  3. рекомендації з попередніх місць роботи;
  4. ділову пропозицію від американської компанії;
  5. CV;
  6. дійсний закордонний паспорт;
  7. свідоцтва про шлюб / народження дітей, якщо здобувач має намір переїхати разом з членами сім'ї;
  8. дозвіл на роботу / письмове клопотання роботодавця / трудовий договір та інші документи, що підтверджують його працевлаштування.

Слід пам'ятати, що запрошення на робочу візу має бути легальним. У зв'язку з почастішанням випадків шахрайства з подібними документами співробітники консульства приділяють особливу увагу перевірці даних, аж до дзвінка роботодавцю.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ