Головна : Новини

Чому ми так любимо кондитерські вироби?

, 08:51
0 1715
кондитерські вироби

Без солодкого дуже складно уявити наше життя. Ми купуємо різні кондитерські вироби до чаю, на свята, в подарунок і в багатьох інших ситуаціях. І часом буває дуже складно відмовитися від солодкого. Так чому ж в нас так сильно ваблять кондитерські вироби? Спробуємо відкрити цей секрет. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину http://konfety-optom.com.ua, в якому безпосередньо можна придбати кондитерські вироби оптом в Україні.

Секрет тяги до солодкого

Вчені стверджують, що потреба в цукрі закладена у людини на інстинктивному рівні з самого народження, оскільки він грає дуже важливу роль в нашому житті. Дослідники виділяють три речовини, які нам життєво необхідні:

  • сіль;
  • жири;
  • цукор.

В процесі еволюції смакові рецептори людини, розвивалися так, що потреба в цих речовинах виникає регулярно.

Кондитерські вироби містять цукор, який дуже потрібен нашому організму. Коли ми їмо солодке, глюкоза при цьому всмоктується через кишківник в кров і надходить в усі клітини тіла. Вона дуже важлива для нас, адже сприяє роботі мозку і є чи не єдиним джерелом харчування для наших нервових клітин, які вчені називають нейронами. Вони, у свою чергу, не здатні самостійно накопичувати й зберігати глюкозу, саме тому потреба в ній виникає регулярно. Навіть сказати, що кондитерські вироби життєво необхідні нашому організму, адже при різкому зниженні цукру в крові людина може впасти в кому.

Вчені проводили дослідження і виявили, що навіть сам смак цукру може значно активізувати мозкову діяльність, і людина починає краще справлялися з вирішенням логічних задач. Причому під час дослідження виявили, що частина випробовуваних, які використовували замість цукру підсолоджувачі, не відрізнялися підвищеною працездатністю. Саме тому, якщо ви хочете поласувати чимось солоденьким, вам слід купувати кондитерські вироби без різноманітних добавок.

Також вчені довели, що наша любов до солодкого починається з народження. Дослідження, проведене Вашингтонським університетом, показало, що немовлята воліють солодкий запах будь-яким іншим. Причому це доводить і те, наскільки сильно люблять кондитерські вироби діти. Це проявляється на інстинктивному рівні, оскільки любов до калорійної їжі дає більше шансів вижити в природі.

Сьогодні ж кондитерські вироби часто мають у своєму складі хімічні замінники цукру, які й викликають ожиріння серед дітей. Саме тому медики радять ретельно вибирати кондитерські вироби, які будуть даватися дітям.

Цікаво й те, що солодощі сприяють поліпшенню настрою, бо допомагають виробляти "гормон щастя" серотонін. Але наш організм не здатний відразу визначити чи достатньо він вжив солодкого чи ні. І саме тому переїдання солодкого може привезти до ускладнень.

Саме тому, кількість споживання цукру не повинна перевищувати 10 % від загальної кількості споживаних за день калорій за день. Вчені розрахували, що оптимальна кількість цукру для чоловіків складає 70 г в день, а для жінок - 50 г. Але ця цифра може змінюватися в залежності від ваги, віку та способу життя.

Автор: Artlife
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

Читайте також:


Коментарі

ВВЕРХ